Velhojen taistelu (Belgarionin taru, #3)
Keskiarvo 3.68
3.68 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (377)
Kirjahyllytilastot

Velhojen taistelu

David & Leigh Eddings
Julkaistu: 1992 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Magician's Gambit
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Laurence Schwinger.

1. laitos: Karisto, 1992. Sidottu. 3. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1998. Nidottu. 6. painos 2007.

Velhojen taistelu on kolmas osa Belgarionin tarua, mahtavaa seikkailufantasiaa, joka alkoi Kiven vartijassa ja jatkui edelleen Ennustusten ajassa.

Velhojen taistelu kertoo nuoren Garion-pojan ja hänen merkillisten matkakumppaneidensa uusista seikkailuista heidän jäljittäessään, ikivanhaa ennustusta toteuttaen, pyhää Aldurin kiveä, joka on anastettu oikeilta omistajiltaan. Jälleen Garion ja hänen ystävänsä joutuvat vaarojentäytteiselle tielle kulkiessaan velhojen ja taruolentojen parissa halki outojen maiden ja kuningaskuntien. He vaeltavat kiehtovassa maailmassa, jossa peri-inhimillinen ja yliluonnollinen elävät luontevasti rinnakkain.

Moniaalle polveileva seikkailu on tuoreen omaperäinen tarina nuoren pojan varttumisesta kohtaamaan suurta elämäntehtävää. Se on lennokas ja jännittävä seikkailu, täynnä rehevää huumoria ja suvaitsevaista elämäniloa.

muokattu 29.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Pääskytorni (The Witcher – Noituri, #6)Viisaan miehen pelko (Kuninkaansurmaajan kronikka, #2)Kuninkaiden viimeinen keino (Ensimmäinen laki, #3)

Kirja-arvioita (1)

Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Velhojen taistelu jatkaa Belgarionin tarua ollen samalla tasolla kuin sarjan muutkin osat. Garion ja kumppanit jatkavat matkaansa, etsien varastettua Aldurin kiveä. Matka ei ole helppo, ja Belgarionin tarun kolmas osa jatkaa tarinaa paljastaen uusia seikkoja muun muassa Eddingsin luomasta maailmasta. Tarina esittelee kaksi uutta maata ja kulttuuria. Ul-jumalaa palvovat, luolissa asuvat ulgot, joille uskonto on elämän keskipiste, sekä murgot, tarinan ns. pahikset. Se, että kokonainen rotu ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 41 vierailijaa
LordStenhammar, Fievre
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451