Kwaidan
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Kwaidan

Lafcadio Hearn
Julkaistu: 1991 (Love-kirjat)
Alkuperäinen nimi: Kwaidan: Stories and Studies of Strange Things
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kauhu, kokoelma

Kwaidan: Tarinoita ja tutkielmia oudoista ilmiöistä. Alkuteos ilmestynyt 1904. Suomentanut Kai Nieminen. Esipuhe: Thomas Warburton. Nidottu.

Kreikkalais-irlantilainen Lafcadio Hearn (1852–1904) saapui kirjavien elämänvaiheiden jälkeen vuonna 1890 kirjeenvaihtajaksi Japaniin – eikä enää koskaan halunnut elää muualla. Hänestä tuli suuri ja japanilaisten itsensäkin korkealle arvostama japanilaisuuden tulkitsija ja ymmärtäjä. Yli kymmenellä kirjallaan hän on kenties vaikuttanut enemmän kuin kukaan toinen siihen kuvaan, joka länsimaailmalla on Japanista.

Hearnia kiinnostivat erityisesti kansojen perinteiset tarinat, sadut, runous. Hän esimerkiksi käänsi englanniksi otteita Kalevalasta, ja teki ensimmäisenä eeposta tunnetuksi Japanissa. Kwaidanissa eli ”Tarinoissa ja tutkielmissa oudoista ilmiöistä” hän esittelee japanilaisen tarinaperinteen kiehtovimpia elementtejä, legendoja, kauhutarinoita. Nämä 17 kansantarinaa ovat aavemaisia kuvauksia epätodellisesta maailmasta, jossa kuitenkin aina kummittelee tietoisuus hengen läsnäolosta. Kwaidan tunnetaan myös Masaki Kobyashin mestarillisena elokuvana vuodelta 1964.

Thomas Warburton esittelee teoksen alkuun liitetyssä esseessään Hearnin elämää ja kirjailijantyötä.

muokattu 08.02.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudesta
Paikalla 1 jäsen ja 51 vierailijaa
Wanda
Uusin jäsen: Sari Kalliokangas
Jäseniä yhteensä: 9373