Kohtalon täyttymys (Belgarionin taru, #5)
Keskiarvo 3.71
3.71 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (355)
Kirjahyllytilastot

Kohtalon täyttymys

David & Leigh Eddings
Julkaistu: 1993 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Enchanters' End Game
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Laurence Schwinger.

1. laitos: Karisto, 1993. Sidottu. 3. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1998. Nidottu. 6. painos 2007.

"Enää hän ei pelännyt. Valon Lapsi odotti miekka kädessään hetkeä, jona ennustus veisi hänet kuolemanvakavaan taisteluun Pimeyden jumalaa vastaan..."

Pyhä Aldurin Kivi on vallattu takaisin ja Garion kruunattu kuninkaaksi Riva Rautakouran perillisenä.

Ikivanha ennustus ei kuitenkaan ole vielä toteutunut: Garion tietää että lopullinen taistelu Pimeyden jumalaa vastaa on väistämätön, silloin ratkaistaan Kiven herruus ja maailmojen kohtalo. Niin on määrätty, mutta sisimmässään nuori kuningas tuntee kalvavan epäilyn: voiko ihminen voittaa kuolemattoman jumalan?

Kohtalon täyttymys on viides ja viimeinen osa Belgarionin tarua, loistavaa fantasiaeeposta, joka kertoo nuoren pojan seikkailujen tiestä maailmassa, jossa peri-inhimillinen ja yliluonnollinen elävät luontevasti rinnakkain.

muokattu 29.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taian oppitunnit (Yelena Zaltana, #2)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Narrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä, #1)Lohikäärmeen kynsi (Pohjoisen legendat, #1)Viimeinen toivomus (The Witcher – Noituri, #1)

Kirja-arvioita (2)

Buuu avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidän koko sarjasta paljon, mutta täytyy sanoa tämän olevan sarjan kirjoista paras. Eddingsin tapa luoda hahmoja on loistava, se miten hän kehittää jokaiselle hahmolleen täysin oman luonteen, persoonallisuuden tuo kirjalle niin upeaa hohtoa ettei lukemisesta tule tylsää. Tässä kirjassa juoni pysyy mukaansa tempaisevana ja jännittävänä. Kirja on mielestäni hyvä lopetus Belgarionin tarulle, kaikki palaset loksahtavat hienosti paikoilleen ja epäselvät asiat ratkeavat. ... (lisää)
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Kohtalon täyttymys on hyvä päätösosa. Tapahtumat etenevät luonnollisella painollaan kohti odotettua ratkaisua, eikä lukijaa petetä. Tapahtumia kerrotaan kahdesta näkökulmasta, toisaalla tarkastellaan Garionin, Belgarahtin ja Silkin yksinäistä vaellusta kohti Malloreaa ja Torakin nukkumapaikkaa. Toisaalla taas seurataan Ce'Nedran ja muun armeijan marssia itää ja taistelua kohti. Vaikka lukija tietääkin todellisen ratkaisun tapahtuvan Garionin ja Torakin kohdatessa, itse ainakin ... (lisää)
Paikalla 47 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558