Kohtalon täyttymys

David Eddings
fantasia > korkea fantasia
Kohtalon täyttymys (Belgarionin taru #5) - David Eddings7.44

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Laurence Schwinger.

1. laitos: Karisto, 1993. Sidottu. 3. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1998. Nidottu. 6. painos 2007.

"Enää hän ei pelännyt. Valon Lapsi odotti miekka kädessään hetkeä, jona ennustus veisi hänet kuolemanvakavaan taisteluun Pimeyden jumalaa vastaan..."

Pyhä Aldurin Kivi on vallattu takaisin ja Garion kruunattu kuninkaaksi Riva Rautakouran perillisenä.

Ikivanha ennustus ei kuitenkaan ole vielä toteutunut: Garion tietää että lopullinen taistelu Pimeyden jumalaa vastaa on väistämätön, silloin ratkaistaan Kiven herruus ja maailmojen kohtalo. Niin on määrätty, mutta sisimmässään nuori kuningas tuntee kalvavan epäilyn: voiko ihminen voittaa kuolemattoman jumalan?

Kohtalon täyttymys on viides ja viimeinen osa Belgarionin tarua, loistavaa fantasiaeeposta, joka kertoo nuoren pojan seikkailujen tiestä maailmassa, jossa peri-inhimillinen ja yliluonnollinen elävät luontevasti rinnakkain.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 1993
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: Enchanters' End Game
Arvosanalla: 7.44/10
Arvosanoja: 360
Muokattu: tammikuu 29, 2016

Belgarionin taru -kirjasarja

Viisiosainen Belgarionin taru ja sen jatkosarja, samoin viisiosainen Mallorean taru, ovat kansainvälisiä suurmenestyksiä jotka ovat nousseet myyntilistojen kärkeen myös Suomessa. Ne ovat fantasiakirjallisuutta, todellista mielikuvituksen juhlaa, ja tarjoavat sykähdyttäviä lukuelämyksiä.

Belgarionin taru on mahtava seikkailukertomus nuoresta pojasta suuren perinnön lunastajana ja ikivanhan ennustuksen toteuttajana. Tarinan alkaessa Garion on tavallinen maalaispoika vaikkakin tietämättään suurta sukua. Rivan kuninkaitten viimeisenä perillisenä hänen kohtalonaan on Aldurin Pyhän Kiven etsiminen ja sen kunniakas puolustaminen. Taistelu kiven herruudesta on Belgarionin tarun ydin.

"Belgarionin taru on kenties loistavin seikkailufantasia sitten Sormusten herran." – Aikakone

Alasarja Belgarionin ja Mallorean tarujen liitteet

Kiven vartija (Belgarionin taru #1)7.44
Ennustusten aika (Belgarionin taru #2)7.34
Velhojen taistelu (Belgarionin taru #3)7.36
Rivan kuningatar (Belgarionin taru #4)7.36
Kohtalon täyttymys (Belgarionin taru #5)7.44

Kirja-arvioita

8/10 |
elokuu 23, 2013
Kohtalon täyttymys on hyvä päätösosa. Tapahtumat etenevät luonnollisella painollaan kohti odotettua ratkaisua, eikä lukijaa petetä. Tapahtumia kerrotaan kahdesta näkökulmasta, toisaalla tarkastellaan Garionin, Belgarahtin ja Silkin ...
8/10 |
kesäkuu 25, 2009
Pidän koko sarjasta paljon, mutta täytyy sanoa tämän olevan sarjan kirjoista paras. Eddingsin tapa luoda hahmoja on loistava, se miten hän kehittää jokaiselle hahmolleen täysin oman luonteen, persoonallisuuden tuo kirjalle niin upeaa ...