Sininen kuu
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Sininen kuu

James Hilton
Julkaistu: 1936 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Lost Horizon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1933. Suomentanut Eino Palola.

1. laitos: Karisto, 1936. Suomen kansan kirjakerhon romaaneja 2.
2. laitos: Otava, 1954. Joka kodin tähtikirjasto 18.
3. laitos: Tammi, 1987. Sidottu, kansipaperi.

Maailmankuulu menestysromaani on kiehtova tarina Kaukoidän salatusta laaksosta, lumoavasta ja pelottavasta rakkaudesta sekä uskomattomasta seikkailusta Himalajan uhkeiden vuorten taikapiirissä. Shangri-La, unelma onnesta, kauneudesta ja lähes kuihtumattomasta nuoruudesta on muodostunut tämän kirjan pohjalla jo käsitteeksi.

30-luvun kuohuva Intia sotaisine mellakoineen syöksee neljä ihmistä seikkailuun, joka muuttaa heidän kohtalonsa peruuttamattomasti. Varman kuoleman keskeltä he pelastuvat etäiseen Sinisen kuun laaksoon, jossa heille alkaa vähän kerrallaan paljastua arvoituksellisia asioita.

Sodan kauhuja kokenut ja elämään pettynyt Conway uskoo siellä saaneensa otteen onnen salaisuudesta. Kiihkeä nuori upseeri Mallinson taas joutuu käymään taistelua pimeää, outoa uhkaa vastaan ja kokee rakkauden, joka on yhtä käsittämätön kuin huumaavakin. Lähetyssaarnaaja neiti Brinklow näkee kerrankin edessään arvoisensa elämäntehtävän, ja menneisyyttään salailevan Henry Barnardin tulevaisuus on kullanhohtoinen - vai onko? Lopun yllätys on henkeäsalpaava ja jättää yhä jäljelle kysymyksen: Mikä on totuus...?

(muokattu 02.10.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vaikea taival (Selviytyjät, #4)Tobi Lolness (Tobi Lolness, #1)Halu (Langenneet enkelit, #1)Kodittomat sielut (Intertwined, #1)Saalistaja (Kissojen kesken, #2)
Paikalla 3 jäsentä ja 61 vierailijaa
LordStenhammar, Darkki, aituriar
Uusin jäsen: Kim Rintamäki
Jäseniä yhteensä: 8872