Bronks

Kari Hotakainen
scifi > yhteiskunnallinen scifi
Bronks - Kari Hotakainen4.58

1. painos: WSOY, 1993. Sidottu, kansipaperi.
4. painos: WSOY, 2011. WSOY-pokkari. Nidottu.

Satu kohtaa yhteiskuntakritiikin, scifi runollisuuden, metalli ihon.

Bronks on tarina karusta pienoismaailmasta, joka on jakautunut toimistotyöläisten hallitsemaan Keskustaan ja harvasanaisten ruumiillisen työn tekijöiden asuttamaan Joutomaahan.

Bronks on kertomus Joutomaalla asuvasta Raimo Kalliosta, maansiirtoon erikoistuneesta pojasta, joka on pultannut raajansa kiinni ruumiiseensa.

Bronks on koetusromaani, jossa Joutomaan ja Keskustan kohtaloiden törmätessä moni asia murtuu, myös särkymättömäksi luultu Raimo.

Bronks on toimintatragedia yhteiskunnallisesta rakennemuutoksesta, kertomus kahden kulttuurin eloonjäämistaistelusta sekä puheenvuoro maansiirron ja kerrospukeutumisen puolesta.

Bronks on romaani hiljaisuudesta kolinan keskellä.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1993
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifiyhteiskunnallinen scifi
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 4.58/10
Arvosanoja: 7
Tietoja päivitetty marraskuu 01, 2015

Kirja-arvioita

3/10 |
tammikuu 11, 2021
Hyvin symbolinen ja karu kertomus. Välillä oli vaikea pysyä tarinan mukana ja ajoittain huomasin pohtivani mistä tässä nyt oikeastaan puhutaan. Useinkaan en kokenut tavoittavani viestiä. Kirja oli kokonaisuutena rankka lukukokemus, joka jätti mieleen paljon kysymyksiä. 
6/10 |
lokakuu 07, 2012
Pokkaripainoksen puna-pinkki kansi johtaa harhaan. Enpäs olisi uskonut olevani aivan näin eksyksissä kirjan genren suhteen ennen kuin edes avasin kantta. Bronksin päähenkilö on Raimo Kallio ei ole aivan tavallinen ihminen, vaan hän on ...