Bronks
Keskiarvo 2.29
2.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Bronks

Kari Hotakainen
Julkaistu: 1993 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiyhteiskunnallinen scifi
Avainsanat: kotimainen

1. painos: WSOY, 1993. Sidottu, kansipaperi.
4. painos: WSOY, 2011. WSOY-pokkari. Nidottu.

Satu kohtaa yhteiskuntakritiikin, scifi runollisuuden, metalli ihon.

Bronks on tarina karusta pienoismaailmasta, joka on jakautunut toimistotyöläisten hallitsemaan Keskustaan ja harvasanaisten ruumiillisen työn tekijöiden asuttamaan Joutomaahan.

Bronks on kertomus Joutomaalla asuvasta Raimo Kalliosta, maansiirtoon erikoistuneesta pojasta, joka on pultannut raajansa kiinni ruumiiseensa.

Bronks on koetusromaani, jossa Joutomaan ja Keskustan kohtaloiden törmätessä moni asia murtuu, myös särkymättömäksi luultu Raimo.

Bronks on toimintatragedia yhteiskunnallisesta rakennemuutoksesta, kertomus kahden kulttuurin eloonjäämistaistelusta sekä puheenvuoro maansiirron ja kerrospukeutumisen puolesta.

Bronks on romaani hiljaisuudesta kolinan keskellä.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viimeisellä rannallaAuringon ydinVuonna 1984Osattomien planeettaKädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita

Kirja-arvioita (2)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
1.5

Hyvin symbolinen ja karu kertomus. Välillä oli vaikea pysyä tarinan mukana ja ajoittain huomasin pohtivani mistä tässä nyt oikeastaan puhutaan. Useinkaan en kokenut tavoittavani viestiä. Kirja oli kokonaisuutena rankka lukukokemus, joka jätti mieleen paljon kysymyksiä. 

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0
Pokkaripainoksen puna-pinkki kansi johtaa harhaan. Enpäs olisi uskonut olevani aivan näin eksyksissä kirjan genren suhteen ennen kuin edes avasin kantta. Bronksin päähenkilö on Raimo Kallio ei ole aivan tavallinen ihminen, vaan hän on korvannut polvi- ja lonkkanivelensä metallisilla ja pultannut olkapäänsä kiinni. Hänet voi siis tulkita kyborgiksi. Hän tonkii maata ja innostuu oudoista esineistä aivan kuin Wall-E. Hotakaisen kieli maalailee 1990-luvun lamaa; ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
neri, LordStenhammar
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873