Lännen vartijat (Mallorean taru #1) - David Eddings6.92

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Edwin Herder.

1. laitos: Karisto, 1993. Sidottu. 3. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1999. Nidottu. 5. painos 2001.

Belgarionin taru valloitti äkkirynnäköllä tuhannet lukijat myös Suomessa. Nyt ikimuistoinen kertomus nuoren Belgarion-kuninkaan vaiheista jatkuu Mallorean tarussa, jonka ensimmäinen osa, Lännen vartijat, vie kuninkaan ja hänen tutut kumppaninsa uusiin koitoksiin!

Vanhan pergamenttikäärön hämärä ennustus ohjaa Bergarionin etsimään salaperäistä vastustajaa, jonka nimeä tuskin tohditaan lausua Lännen Kuningaskunnissa. Kuka hän on – ja ehtiikö Belgarion kukistamaan valtansa ja perintönsä uhkaajan?

David Eddings on tarinankertojana aivan omaa luokkaansa. Pilke silmässä hän kehittää jälleen juonikuvioita, joissa riittää vauhtia, huumoria ja seikkailuhenkeä.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1994
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: Guardians of the West
Arvosanalla: 6.92/10
Arvosanoja: 296
Muokattu: toukokuu 29, 2018

Mallorean taru -kirjasarja

Viisiosainen Belgarionin taru ja sen jatkosarja, samoin viisiosainen Mallorean taru, ovat kansainvälisiä suurmenestyksiä jotka ovat nousseet myyntilistojen kärkeen myös Suomessa. Ne ovat fantasiakirjallisuutta, todellista mielikuvituksen juhlaa, ja tarjoavat sykähdyttäviä lukuelämyksiä.

Mallorean taru jatkaa huikeaa seikkailutarinaa Garionista ja hänen kumppaneistaan. Nuoreksi mieheksi varttunut Garion on noussut isiensä valtaistuimelle hallitsemaan Rivan kuningaskuntaa. Pimeyden voimat nousevat kuitenkin häntä vastaan, ja Garionin vastasyntynyt poika ryöstetään. Perintömiekkaan kiinnitetty Aldurin Kivi ohjaa Garionin pojan ryöstäjien jäljille, halki tuntemattomien maiden. Edessä on viimeinen taistelu, jossa ratkaistaan maailmojen herruus...

Lännen vartijat (Mallorean taru #1)6.92
Murgojen kuningas (Mallorean taru #2)6.98
Karandan paholaisherra (Mallorean taru #3)6.94
Darshivan velhotar (Mallorean taru #4)6.94
Kellin näkijätär (Mallorean taru #5)7.04

Kirja-arvioita

2/10 |
maaliskuu 24, 2009
Niin, Eddings on aikoa fantasiakirjailija jonka teoksia löytyy koulunkirjastosta. Ja samalla myös ainoa kirjailija joka on onnistunut nukuttamaan minut ennen kuudettakymmenettä sivua! Surullista. Minusta tuo oli TYLSÄ. suoraann sanottuna. Tietysti jos tykkäät, niin lue pois, mutta minuun ei iske.
8/10 |
huhtikuu 17, 2008
Ah, jatkoa Garionin seikkailuille! Ihanaa. Aloitin innolla lukemaan kirjaa, koska tiesin odotaa hyvää ja jännittävää lukukokemusta. Sanoivat muut mitä tahansa,mielestäni Eddings osaa kirjoittaa upeasti ja luoda mielenkiintoisia henkilöhahmoja (POLGARA
4/10 |
elokuu 18, 2007
Mallorean taru on suoraa jatkoa Belgarionin tarulle. Hahmot ovat samat ja vitsit ovat samat (piti niistä tai ei). Tarinana tämä on jälleen maailman kulkemista ristiin rastiin tehtävää suorittamassa velhojen kanssa ilman juurikaan sen ...