Lännen vartijat (Mallorean taru, #1)
Keskiarvo 3.46
3.46 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (294)
Kirjahyllytilastot

Lännen vartijat

David & Leigh Eddings
Julkaistu: 1994 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Guardians of the West
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Edwin Herder.

1. laitos: Karisto, 1993. Sidottu. 3. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1999. Nidottu. 5. painos 2001.

Belgarionin taru valloitti äkkirynnäköllä tuhannet lukijat myös Suomessa. Nyt ikimuistoinen kertomus nuoren Belgarion-kuninkaan vaiheista jatkuu Mallorean tarussa, jonka ensimmäinen osa, Lännen vartijat, vie kuninkaan ja hänen tutut kumppaninsa uusiin koitoksiin!

Vanhan pergamenttikäärön hämärä ennustus ohjaa Bergarionin etsimään salaperäistä vastustajaa, jonka nimeä tuskin tohditaan lausua Lännen Kuningaskunnissa. Kuka hän on – ja ehtiikö Belgarion kukistamaan valtansa ja perintönsä uhkaajan?

David Eddings on tarinankertojana aivan omaa luokkaansa. Pilke silmässä hän kehittää jälleen juonikuvioita, joissa riittää vauhtia, huumoria ja seikkailuhenkeä.

muokattu 29.05.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mifongin lunastama (Mifonki-sarja, #6)Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja, #4)Viisaan miehen pelko (Kuninkaansurmaajan kronikka, #2)Älä riko pintaaLohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)

Kirja-arvioita (3)

Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
2.0
Mallorean taru on suoraa jatkoa Belgarionin tarulle. Hahmot ovat samat ja vitsit ovat samat (piti niistä tai ei). Tarinana tämä on jälleen maailman kulkemista ristiin rastiin tehtävää suorittamassa velhojen kanssa ilman juurikaan sen syvempää ajatusta. Tämä kirja (ja sarja) kannattaa lukea ainoastaan jos nautti Belgarionin tarusta.
Beldaran avatar
Kirjoittanut
4.0
Ah, jatkoa Garionin seikkailuille! Ihanaa. Aloitin innolla lukemaan kirjaa, koska tiesin odotaa hyvää ja jännittävää lukukokemusta. Sanoivat muut mitä tahansa,mielestäni Eddings osaa kirjoittaa upeasti ja luoda mielenkiintoisia henkilöhahmoja (POLGARA<3). Täydellinen kirja ei ollut, vaanse oli joistain kohdin hieman tylsä. Mutta hyvä kuitenkin. Aion todellakin jatkaa sarjan lukemista.
Shjaawen avatar
Kirjoittanut
1.0
Niin, Eddings on aikoa fantasiakirjailija jonka teoksia löytyy koulunkirjastosta. Ja samalla myös ainoa kirjailija joka on onnistunut nukuttamaan minut ennen kuudettakymmenettä sivua! Surullista. Minusta tuo oli TYLSÄ. suoraann sanottuna. Tietysti jos tykkäät, niin lue pois, mutta minuun ei iske.
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451