Musta pilvi
Keskiarvo 2.96
2.96 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (23)
Kirjahyllytilastot

Musta pilvi

Fred Hoyle
Julkaistu: 1961 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Black Cloud
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Mirja Tolsa.

1. painos: Karisto, 1961. Nidottu.
2. painos: Karisto, 1985. Scifin parhaita.

MUSTA PILVI on tieteisromaanien suuria klassikoita: vaikuttava tulevaisuudennäkymä orwellilaisessa hengessä, loistava jännitysromaani ja pureva yhteiskuntasatiiri.

Musta pilvi on huikea tarina suunnattomasta kaasupallosta, joka lähestyessään aurinkokuntaa uhkaa pimittää auringon ja saattaa maapallon lopullisen tuhon partaalle.

Kaikki alkoi eräänä tammikuun iltana, jolloin norjalainen tähtitieteilijä teleskooppeineen näki merkillisen mustan täplän Orionin tähtikuvion suunnalla...

Englantilainen Fred Hoyle (s. 1915) on maailmankuulu tähtitieteilijä, joka loistavan tiedemiesuransa ohella tunnetaan merkittävänä tieteisromaanin kehittäjänä.

muokattu 16.04.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veden alla (Veden alla, #1)Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistäTuhat kerrosta: Pudotus (Tuhat kerrosta, #1)Kolmen kappaleen probleema (Muistoja planeetta Maasta, #1)Elysionin tuli

Kirja-arvioita (1)

Dyn avatar
Kirjoittanut
4.0
Legendaarinen kirja, joka vakuutti minut fysiikan erinomaisuudesta sisällyttämällä kaavoja leipätekstiin. Henkilökuvaus sen sijaan jätetään minimiin, ihmissuhteista puhumattakaan. Mutta mitäpä lässytyksestä, scifi on kovaa.
Paikalla 56 vierailijaa
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739