Murgojen kuningas

David Eddings
fantasia > korkea fantasia
Murgojen kuningas (Mallorean taru #2) - David Eddings6.98

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Edwin Herder.

1. laitos: Karisto, 1994. Sidottu. 3. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1999. Nidottu.

Locus-palkintoehdokas (fantasiakirjat) 1989.

Lännen kuningaskunnissa kuohuu! Rivan kruununprinssi Geran on ryöstetty, ja kuningas Belgarion lähtee takaa-ajoon uskottuine kumppaneineen. Riva Rautakouran mahtavaan miekkaan kiinnitetty Aldurin pyhä Kivi ohjaa heidät vaaralliselle taipaleelle ulgojen luoliin ja käärmekansan viidakkomaahan. Matkan aikana ryöstäjän henkilöllisyydestä paljastuu pahaenteisiä asioita, mutta nuori kuningas ei kavahda mahtavaa vihollista etsiessään poikaansa.

Murgojen kuningas on toinen osa Mallorean tarua, joka alkoi Lännen vartijoissa ja jatkaa suurenmoista seikkailufantasiaa nuoren Belgarionin vaiheista. Hänen nousustaan Rivan valtaistuimelle kerrottiin Belgarionin tarussa, joka Mallorean tarun tavoin on valloittanut miljoonia lukijoita kautta maailman.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1994
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: King of the Murgos
Arvosanalla: 6.98/10
Arvosanoja: 280
Muokattu: toukokuu 29, 2018

Mallorean taru -kirjasarja

Viisiosainen Belgarionin taru ja sen jatkosarja, samoin viisiosainen Mallorean taru, ovat kansainvälisiä suurmenestyksiä jotka ovat nousseet myyntilistojen kärkeen myös Suomessa. Ne ovat fantasiakirjallisuutta, todellista mielikuvituksen juhlaa, ja tarjoavat sykähdyttäviä lukuelämyksiä.

Mallorean taru jatkaa huikeaa seikkailutarinaa Garionista ja hänen kumppaneistaan. Nuoreksi mieheksi varttunut Garion on noussut isiensä valtaistuimelle hallitsemaan Rivan kuningaskuntaa. Pimeyden voimat nousevat kuitenkin häntä vastaan, ja Garionin vastasyntynyt poika ryöstetään. Perintömiekkaan kiinnitetty Aldurin Kivi ohjaa Garionin pojan ryöstäjien jäljille, halki tuntemattomien maiden. Edessä on viimeinen taistelu, jossa ratkaistaan maailmojen herruus...

Lännen vartijat (Mallorean taru #1)6.92
Murgojen kuningas (Mallorean taru #2)6.98
Karandan paholaisherra (Mallorean taru #3)6.94
Darshivan velhotar (Mallorean taru #4)6.94
Kellin näkijätär (Mallorean taru #5)7.04