Karandan paholaisherra

David Eddings
fantasia > korkea fantasia
Karandan paholaisherra (Mallorean taru #3) - David Eddings6.94

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Edwin Herder.

1. laitos: Karisto, 1995. Sidottu. 2. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1999. Nidottu.

Mallorean tarun jokainen osa on odotettu tapahtuma!

Salaperäinen Zandramas on ryöstänyt kuningas Belgarionin pojan ja paennut lapsi mukanaan tuntemattomille seuduille. Takaa-ajoon lähtenyt Belgarion seurueineen on joutunut Mallorean keisarin vangeiksi valtakuntaan, jonka mahti ja voima tuntuvat aluksi voittamattomilta.

Sitten hirvittävä rutto saartaa Mallorean pääkaupungin, mutta edes kuoleman uhka ei pysty pidättelemään nuorta kuningasta, jolla on vain yksi ajatus: löytää pieni poikansa ennen kuin tämä menehtyy synkän ennustuksen uhrina...

Karandan paholaisherra on kolmas osa Mallorean tarua, loistavaa seikkailutarinaa, joka kertoo ikimuistoisesta hyvän ja pahan taistelusta uljaan nuoren miehen kokemana. Se on huikea fantasia, täynnä yllättäviä juonenkäänteitä, rehevää huumoria ja lannistumatonta elämäniloa: se on fantasiakirjallisuuden ehdotonta huippua.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1995
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: Demon Lord of Karanda
Arvosanalla: 6.94/10
Arvosanoja: 273
Muokattu: toukokuu 29, 2018

Mallorean taru -kirjasarja

Viisiosainen Belgarionin taru ja sen jatkosarja, samoin viisiosainen Mallorean taru, ovat kansainvälisiä suurmenestyksiä jotka ovat nousseet myyntilistojen kärkeen myös Suomessa. Ne ovat fantasiakirjallisuutta, todellista mielikuvituksen juhlaa, ja tarjoavat sykähdyttäviä lukuelämyksiä.

Mallorean taru jatkaa huikeaa seikkailutarinaa Garionista ja hänen kumppaneistaan. Nuoreksi mieheksi varttunut Garion on noussut isiensä valtaistuimelle hallitsemaan Rivan kuningaskuntaa. Pimeyden voimat nousevat kuitenkin häntä vastaan, ja Garionin vastasyntynyt poika ryöstetään. Perintömiekkaan kiinnitetty Aldurin Kivi ohjaa Garionin pojan ryöstäjien jäljille, halki tuntemattomien maiden. Edessä on viimeinen taistelu, jossa ratkaistaan maailmojen herruus...

Lännen vartijat (Mallorean taru #1)6.92
Murgojen kuningas (Mallorean taru #2)6.98
Karandan paholaisherra (Mallorean taru #3)6.94
Darshivan velhotar (Mallorean taru #4)6.94
Kellin näkijätär (Mallorean taru #5)7.04