Herranen aika
Keskiarvo 2.91
2.91 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Herranen aika

Arto Paasilinna
Julkaistu: 1980 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream
Avainsanat: huumori, kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Tunnetun humoristin aluevaltaus. Kertomus erään toimittajan elämästä kuoleman jälkeen.

Päähenkilö, pintapuolista elämää elänyt sanomalehden toimittaja, jää naista vilkuillessaan auton alle Kaisaniemenkadulla ja kuolee. Vastakuolleesta kaikki tuntuu kummalliselta. suureksi avuksi suunnistautumisessa uuteen elämään tulee rovasti Hinnermäki, joka esittäytyy hänelle Malmin hautausmaalla.

Hän kohtaa monia muita mielenkiintoisia, hyvin tunnettujakin vainajia. Muutenkin toimittaja saa elämäänsä syvyyttä kuoleman jälkeen. Hän lukee elävien ajatuksia, jotka tosin perin harvoin ovat juurevia ja väkeviä. Hän näkee maailman omituisuudet ja naurettavuudet sekä vääryydet ja epäkohdat, jotka kaipaisivat oikomista.

Mutta surukseen hän toteaa, että elävät eivät kuuntele, mitä hän tahtoisi heille kertoa. Hyvänsuopa vainaja voi kuitenkin loihtia suloisia unia maan vähäväkisille ja Perä-Pohjolan hartaalle väelle. Se tuottaa hänelle suuren tyydytyksen tunteen.

muokattu 19.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulihevonen (Oman keisarien aikakirjat, #2)Irakin PurkkajeesusConan voittaja (Jalavan fantasiasarja, #6)KymnaasiKlaanien sota (Taynikma, #3)
Paikalla 52 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558