Lentävä kirvesmies
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Lentävä kirvesmies

Arto Paasilinna
Julkaistu: 1996 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, mainstream
Avainsanat: huumori, kotimainen

Päällys: Pekka Vuori. Sidottu, kansipaperi.

Vuonna 2002 ilmestyi myös kirjaan pohjautuva Hannu Lukkarisen sarjakuvakirja Ronkoteus: Lentävä kirvesmies.

Kertomus Ronkoteuksesta ja hänen yhdeksästä kotkastaan

Vaahtopäistä Pielisjärven ulappaa halkoo vene ja sen perätuhdolla makoilee tyytyväinen nuorehko mies: hänen venettään kiskoo musta mahtavasiipinen merikotka. Mies on Ronkoteus, jolla on järkeä sen verran ettei hänen tarvitse omiin käsiinsä känsiä soutaa niin kuin muiden venekuntien miehet. Ronkoteus himoitsee kuitenkin korkeammalle, eikä siihen enää kotkapari riitä. Perämeren rannoilta hän ryöstää merikotkanmunia, haudottaa ne hanhilla ja anopilla ja saa lopulta oivan kotkalaivueen. Keksintönsä ansiosta Ronkoteuksesta tulee rikas ja mahtava.

Arto Paasilinna on tutkinut pronssikauden maailman, myytit ja tarut, mutta niitäkin huimempia ovat kirjailijan oman mielikuvituksen kuviot. Ilmailun pioneeri Ronkoteus on unohtumaton, ylivoimainen sankari, jonka hahmon kautta Paasilinna tutkii vanhaa myyttiä ja antaa samalla yksityiskohtaisen, elävän ja realistisen kuvan 3000 vuoden takaisesta todellisuudesta. Lennokasta tarinaa Paasilinna ryydittää tarkentavin piirroksin ja vakavin tieteellisin kommentaarein!

(muokattu 18.10.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Orrin ja Sydänkivi (Usvasaari, #2)Sudenhampaat (Aijalin saaren tarut, #3)Jääsilmä (Vuorileijonan varjo, #4)Lumen valtakuntaZequera Kätketty

Kirja-arvioita (1)

Velma avatar
Kirjoittanut ()
1.0

Tämä on ehdottomasti Paasilinnan kirjojen huonoimmasta päästä. Jaksoin kuitenkin loppuun asti, vaikka teki mieli jättää kesken. 3000 vuoden takainen Suomi ei ole hyvä lähtökohta kirjalle eikä siitä oltu saatu irti mitään erityisen kiinnostavaa eikä myöskään onnistuttu saamaan tylsästä teemasta hyvää kirjaa, missä Paasilinna on joskus toiste onnistunut.

Paikalla 2 jäsentä ja 52 vierailijaa
karivaan, Pyrexia
Uusin jäsen: Eva Immonen
Jäseniä yhteensä: 9017