Maailman paras kylä

Arto Paasilinna
scifi, mainstream
Maailman paras kylä - Arto Paasilinna7.92

Kansi: Pekka Vuori.

1. laitos: WSOY, 1992. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: Suuri Suomalainen Kirjakerho 1993. Sidottu, kansipaperi.

Monen kirkon polttaja Asser Toropainen antaa kuolinvuoteellaan pojanpojalleen tehtävän. Eemelin pitää perustaa Kuolinkirkkosäätiö ja rakentaa yksi uusi kirkko kaikkien ukon polttamien tilalle.

Komean hirsikirkon ympärille kerääntyy monenlaista väkeä, ja vähitellen Sotkamon takamaille muotoutuu erikoislaatuinen yhteisö.

Suomi näivettyy. Muualla kaikki pienet sodat yhdentyvät maailmansodaksi. Vaikka Ukonjärven rannan pitäjässä elämä on paljon tolkullisemmalla mallilla kuin rintamailla, Eemelinkin on ratkottava pulmia kosolti. Ukonjärven idylliä ei pysty murtamaan edes maailmanloppu vuonna 2023.

Arto Paasilinnan käsittelyssä irtoaa mielikuvituksellisen kolkostakin maailman näkymistä hersyvää, rehevää, maaliinsa osaavaa suomalaista ihmiskuvausta ja mukaansa tempaavaa tarinankerrontaa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 1992
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi, mainstream
Avainsanat: huumori, kotimainen
Arvosanalla: 7.92/10
Arvosanoja: 13
Muokattu: lokakuu 19, 2018

Kirja-arvioita

10/10 |
joulukuu 12, 2018
Tämä on Paasilinnaa parhaillaan. Tarina alkaa yhdenlaisena ja päättyy monen mutkan kautta erilaisena kuin mitä alussa olisi voinut kuvitella. Kirja on kirjoitettu 1992 ja iso osa sen tapahtumista sijoittuu 2000-luvun puolelle. Nyt on taidettu ...