Maailman paras kylä
Keskiarvo 3.96
3.96 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Maailman paras kylä

Arto Paasilinna
Julkaistu: 1992 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream
Avainsanat: huumori, kotimainen

Kansi: Pekka Vuori.

1. laitos: WSOY, 1992. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: Suuri Suomalainen Kirjakerho 1993. Sidottu, kansipaperi.

Monen kirkon polttaja Asser Toropainen antaa kuolinvuoteellaan pojanpojalleen tehtävän. Eemelin pitää perustaa Kuolinkirkkosäätiö ja rakentaa yksi uusi kirkko kaikkien ukon polttamien tilalle.

Komean hirsikirkon ympärille kerääntyy monenlaista väkeä, ja vähitellen Sotkamon takamaille muotoutuu erikoislaatuinen yhteisö.

Suomi näivettyy. Muualla kaikki pienet sodat yhdentyvät maailmansodaksi. Vaikka Ukonjärven rannan pitäjässä elämä on paljon tolkullisemmalla mallilla kuin rintamailla, Eemelinkin on ratkottava pulmia kosolti. Ukonjärven idylliä ei pysty murtamaan edes maailmanloppu vuonna 2023.

Arto Paasilinnan käsittelyssä irtoaa mielikuvituksellisen kolkostakin maailman näkymistä hersyvää, rehevää, maaliinsa osaavaa suomalaista ihmiskuvausta ja mukaansa tempaavaa tarinankerrontaa.

muokattu 19.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Karkkari (Aavetaajuus-kirjat, #4)Häät AtomilassaKirjeitä hyllystäniSuomalaista huumoria Samuli S:stä Pentti SaarikoskeenVuosisadan pakinoita

Kirja-arvioita (1)

Velma avatar
Kirjoittanut
5.0

Tämä on Paasilinnaa parhaillaan. Tarina alkaa yhdenlaisena ja päättyy monen mutkan kautta erilaisena kuin mitä alussa olisi voinut kuvitella. Kirja on kirjoitettu 1992 ja iso osa sen tapahtumista sijoittuu 2000-luvun puolelle. Nyt on taidettu jo ohittaa ainakin melkein kaikki kirjassa kuvattu aika ja jälkiviisaasti on helppo todeta, että ei ihan mennytkään kaikki samalla tavalla kuin kirjassa. Kuitenkin tapahtumat on sen verran realistisia, että niinkin olisi voinut käydä, mutta katsotaan osuuko tapahtumat kohdalleen myöhemminkään.

Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Määttänen
Jäseniä yhteensä: 9378