Operaatio Finlandia
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Operaatio Finlandia

Arto Paasilinna
Julkaistu: 1972 (Weilin+Göös)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream
Avainsanat: huumori, kotimainen

Ruotsin kesähyökkäys Suomeen 1977. Päällys: Matti Mykkänen. Sidottu, kansipaperi.

Hirtehinen ja hurjapäinen kuvitelmaromaani

Fasistisoituva Ruotsi lietsoo kansallismielistä Ahvenanmaata liittymään itseensä. Selkkaus kehittyy laajamittaiseksi sodaksi. Ruotsi nousee maihin Ahvenanmaalla, Turussa ja Vaasassa, ja äkkiä on sota kauhistuttavaa todellisuutta rauhallisille pohjoismaalaisille.

Sota vyöryy eteenpäin – Haaparanta vallataan ja suomalaiset joukot etenevät Pohjois-Ruotsissa. Tapahtumien kaaoksesta nousee esiin huvittavia ja irvokkaitakin yksityiskohtia. Suomen hallitus istuu pommisuojassa Suurkirkon alla, turkulaiset naiset viihdyttävät ruotsalaisia upseereita, ja kaukana Itä-Suomessa pari sotilaskarkuria ottaa haltuunsa kokonaisen kylän.

Sodan mielettömyys synnyttää ruotsalaisia keskitysleirejä, ja mitä kertoo huoltojoukkojen vänrikki Kai Linnilä: Ruotsin tuntureilla suomalaiset telottavat pakoon pyrkiviä maanmiehiään.

Paasilinnan romaani on hilpeän pisteliäs sekoitus suurpolitiikkaa, kansallisuusajattelua ja sotaa, ei tuiki totisesti mutta ei ihan leikinpäinkään kirjoitettu.

muokattu 06.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kirjeitä hyllystäniTohtori Jalkasen perintövirusElefanttiMaailman paras kyläVuosisadan pakinoita

Kirja-arvioita (1)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0

Tapahtumien kehitys, sodan alkaminen ja sotatapahtumien kuvaileminen aina liikellekannallepanosta, siviilien ja sotilaiden näkökannasta kerrotut asiat olivat todella mielenkiintoisesti kerrottu. Kirjailija oli tarkastellut sodan ajatusta kaikenlaisista näkökulmista. Ei ollut kuitenkaan mikään oikea naurupommi, mutta ei sen tarvinnutkaan olla.

Paikalla 3 jäsentä ja 57 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, Darkki, Salka
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455