Susien aika

Tuula Pelttari
Julkaistu: 1984 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia
Avainsanat: ihmissudet, kotimainen, noidat

Sidottu, kansipaperi.

Marietta Mariantytär temmataan lapsuudesta keskelle aikuisten julmaa maailmaa, kun kaikkivaltias kirkko asettaa hänen äitinsä syytteeseen noituudesta. Marietta pakenee henkensä kaupalla metsien halki mystiseen Susien kartanoon. Kartanon isännät ovat hurjaa ja omavaltaista väkeä, ja aikakirjat kertovat heidän sukuunsa kuuluvan Antti Juhonpoika Puujumalan olevan oikea ihmissusi.

Mariettasta kasvaa lumoava tummakutrinen kaunotar. Mutta hänet tiedetään noidan tyttäreksi, ja vainojen varjot ovat aina hänen kintereillään. Hän joutuu pakenemaan myös Susien kartanosta ja menettää suuren rakkautensa, palavasilmäisen Geriko-nimisen papin. Vaarallisten seikkailujen kautta hän saapuu piispankaupunkiin Turkuun. Sielläkin vaarat uhkaavat häntä, mutta samalla hän pääsee lähemmäksi totuutta tulevasta kohtalostaan, rakkaudestaan, siitä minkä takia häntä sanotaan Susien valtiattareksi.

Voimakas mystinen sävy, 1600-luvun noitavainot ja ihmissudet, papit ja upseerit, vaaralliset seikkailut ja kartanon loisto luovat tästä historiallisesta romaanista omalaatuisella tavalla koskettavan elämyksen.

muokattu 26.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)JurmoTulisielu (Jääsielu, #2)Jääsielu (Jääsielu, #1)Noitalapsi (Noitalapsi, #1)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325