Felidae: Kuka murhasi kissan?
Keskiarvo 3.36
3.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Felidae: Kuka murhasi kissan?

Akif Pirinçci
Julkaistu: 1994 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Felidae
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, jännitys
Avainsanat: kissat

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Marja Kyrö. Sidottu, kansipaperi.

Francis tietää, että kultainen mutta auttamattoman hölmö Gustav rakastaa häntä yli kaiken. Aina on kuppi kukkuroillaan Latzia ja vessan ikkuna sen verran raollaan, että siitä pääsee pihalle. Mutta auta armias millaisen löydön Francis uudessa hienossa asuinkorttelissaan eräänä päivänä tekee: naapurin vanha Deep Purple on potkaissut tyhjää! Kohta hengestään pääsee moni muukin lajitoveri, ja Francis huomaa joutuneensa salakavalan veli Amokin armoille.

Kirottu, kesyttämätön uteliaisuus ajaa Francisin tutkimaan juttua. Viiksikarvat pelosta väpättäen se hiipii hengenvaarallisilla tiedusteluretkillään, ja kun murhamotiivi alkaa viimein valjeta, se kokee elämänsä pahimman järkytyksen. Syyllisen saamiseksi käpälälautaan tarvitaan sekä taistelutahtoa että aivoakrobatiaa.

FELIDAE on paitsi loistava salapoliisidekkari, myös älykäs allegoria ihmisen röyhkeästä uskosta omaan kaikkivoipaisuuteensa. Sankarina on kissa, mutta viittaukset natsien julmuuksiin ovat selvät.

(muokattu 12.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kohde (Death Note, #8)Tuhat ruumisarkkua (The Man from U.N.C.L.E., #1)Varjot (Mustan tikarin veljeskunta, #13)Kontakti (Death Note, #9)Kuu itkee verta
Paikalla 2 jäsentä ja 62 vierailijaa
Pisania, Truuners95
Uusin jäsen: Hannu Partanen
Jäseniä yhteensä: 9009