Tyttö ikkunassa
Keskiarvo 3.64
3.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Tyttö ikkunassa

Joan G. Robinson
Julkaistu: 1970 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: When Marnie Was There
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1967. Suomentanut Marketta Kuusinen.

1. laitos: Tyttö ikkunassa, 1970. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: Marnie – Tyttö ikkunassa, 2015. Elokuvakansi. Nidottu.

Kun Anna näki veden äärellä olevan talon ensi kertaa, hän oli heti varma siitä, että se kätki salaisuuden; siinä oli jotain kaukaista ja epätodellista. Tunne salaisuudesta syveni Annan nähdessä ikkunassa tytön varjomaisen hahmon. Tämä hahmo oli yhtä outo kuin talo itsekin.

Sitten eräänä päivänä hän tapasi tytön – Marnien, itsepäisen, usein raivostuvan ja jollakin tapaa vaikeasti tavoiteltavan. Kun Marnie oli paikalla, Annan hiljainen elämä muuttui kokonaan. Marnie oli erinomainen ystävä, eivätkä hänen nopeat mielenailahtelunsakaan avanneet Annan silmiä näkemään suuren talon salaisuutta – eivätkä sitä tosiasiaa, ettei ystävyys Marnien kanssa voisi jatkua.

Tyttö ikkunassa on mielikuvituksellinen ja liikuttava tarina. Joan Robinson onkin kotimaassaan erittäin suosittu nuorten kirjojen tekijä. Ja kuvaus Annan ja Marnien ystävyydestä tekee hänestä varmasti suositun myös Suomessa.

muokattu 13.12.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ikimaa: Soturin tie (Ikimaa, #1)Ikimaa: Kuiskaajien kilta (Ikimaa, #2)Hukan perimätNeljäs oppilas (Soturikissat: Tähtien enne, #1)Taivaallisen tulen kaupunki (Varjojen kaupungit, #6)
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563