Antarktika
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Antarktika

Kim Stanley Robinson
Julkaistu: 2000 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Antarctica
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Päällys: Heikki Kalliomaa. Päällyksen kuva: Fenno-press Oy. Sidottu, kansipaperi.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (sf-kirjat) 1998.

"Ensin Antarktikaan rakastuu ja sitten se särkee sydämen."

Kasvihuoneilmiö on tosiasia. Öljyvarannot ovat ehtymässä. Maapallon väkiluku on ylittänyt kymmenen miljardia. Yksi lähes koskematon alue maapallolla vielä on, Antarktika.

Ja sillä on nyt ottajia. Kun Wade Norton matkustaa Etelämantereelle, siellä kamppailevat vallasta jo useat tieteelliset ja poliittiset ryhmittyvät, joiden päämäärät ja tulevaisuudensuunnitelmat ovat täysin erilaiset. Norton joutuu taistelemaan sekä luontoa että ihmistä vastaan, mutta rakastuu yhä syvemmin tähän outoon mantereeseen ja tajuaa yhä selvemmin, mikä on todella tärkeää.

Tappava kylmyys, aaltoilevat jääulapat, höyryävät tulivuoret, ihmiset sietokykynsä äärirajoilla. Hätkähdyttävän tosi ekoscifitrilleri lähitulevaisuuden Etelämantereelta.

(muokattu 24.08.2010)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä sydän (Mystic City, #2)Kvanttivaras (Kvanttivaras-trilogia, #1)Nälkäpeli: Vihan liekit (Nälkäpeli-trilogia, #2)Wayward Pines: Ei pakotietä (Wayward Pines, #1)Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 73 vierailijaa
Zarniwoop
Uusin jäsen: Hilla Karjalainen
Jäseniä yhteensä: 8699