Isäntäni tri Jekyll
Keskiarvo 2.88
2.88 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Isäntäni tri Jekyll

Valerie Martin
Julkaistu: 1995 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Mary Reilly
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Helene Bützow. Kannen maalaus: Alexandre Barsky. 2. painos 1995. Sidottu, kansipaperi.

World Fantasy -palkintoehdokas 1991, Nebula-palkintoehdokas 1990.

SUKELLA VIKTORIANAIKAISEN LONTOON SUMUUN – ELÄ MUKANA TRI JEKYLLIN SISÄKÖN KOSKETTAVA TARINA!

Lontoolainen palvelustyttö Mary Reilly on löytänyt tri Jekyllin talosta rauhaisan sataman lapsuuden kovien kokemusten ja tylyjen palveluspaikkojen jälkeen. Hän kuuraa iloisena lattioita, kantaa hiilikoreja, kiillottaa takanristikoita – mitä vain hovimestari Poole käskee.

Isäntä osoittaa yllättävää mielenkiintoa ja myötätuntoa Marya ja hänen kokemaansa kohtaan. Mary puolestaan alkaa suorastaan palvoa tri Jekylliä ja haluaa selittää parhain päin kaiken mitä tämä tekee – vaikka Jekyll lähettää häntä oudoille ja pelottaville asioille, puhuu sekavia ja on välillä kuin tolaltaan. Ja ottaa laboratorioonsa avuksi mister Edward Hyden, miehen jossa on jotakin sanomattoman kauheaa ja petomaista.

Hyden rujot askeleet yössä tuovat Maryn mieleen, miten lähestyi isä, lähestyi kidutus ja kauhu, lapsuuden unohtumattomat painajaiset. Mutta hän on rohkea tyttö ja puolustaa isäntäänsä viimeiseen saakka, vaikka hänen mieltään alkavat kaivaa hirveät epäilykset, vaikka hän lopulta näkee totuuden omin silmin...

muokattu 21.02.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keltainen kuningasLintuhäkki (Bird Box, #1)Ruumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaThe Walking Dead: Kuudes kirja (The Walking Dead, #6)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)
Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: Niko
Jäseniä yhteensä: 9740