Ocean City
Keskiarvo 2.63
2.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Ocean City

Kauko Röyhkä
Julkaistu: 1999 (Like)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Tommi Hänninen.

1. painos: Like, 1999. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Like, 2004. Like-pokkari. Nidottu.

Ocean City on vauhdikas ja humoristinen jännitysromaani. Se on kertomus ihmisestä, joka taistelee ihanteidensa puolesta rahan ja kaupallisuuden valtaa vastaan. Se on myös kertomus pojista, jotka etsivät isäänsä maailmassa, jossa isiä ei enää ole.

Miesten sperma on ympäristömyrkkyjen takia huonontunut ja on syntynyt uusi siittäjien ammattikunta, joka huolehtii maksua vastaan perheiden suvunjatkamisesta. Suomalaissyntyinen Luukas Rothovius kiertää maailmaa ja siittää lapsia Jeesuksen Poikien hyväksi, kunnes saapuu Ocean Cityyn – keinotekoiselle saarelle rakennettuun kaupunkiin, jota asuttavat rikkaat geenimanipulaation ja kauneusleikkausten muokkaamat ihmiset. Turvallisinkin kaupunki voi kuitenkin osoittautua hengenvaaralliseksi.

”Röyhkässä on särmää.” – Tero Liukkonen, Helsingin Sanomat

”Röyhkä vierittää näkyviin mielenkiintoisen tulevaisuuden yhteiskunnan, jossa seksuaalisuus saa uusia värityksiä. Kun tähän lisää kantavan kerronnan, toimivan rakenteen, tulevaisuuden maailman oivallisen loogisuuden, saadaan tulokseksi mielenkiintoinen kirja.” – Tarja Lipponen, Trendi

(muokattu 01.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pienen rasian jumala ja muita novellejaRequiem: Rakkaus palaa (Delirium-trilogia, #3)Kurganin varjotViallinen (Viallinen, #1)Tulta ja tuhkaa (Sillage, #1)
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Maija
Jäseniä yhteensä: 8675