Keplo
Keskiarvo 3.44
3.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Keplo

Stefano Benni
Julkaistu: huhtikuu 28, 2004 (Loki-kirjat)
Alkuperäinen nimi: Saltatempo
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Laura Lahdensuu. Ulkoasu ja taitto: Niko Aula. Kansi: Anne-Marie Paakkari. Sidottu, kansipaperi.

Bennin hulvaton ”elämäkertaromaani”, humoristinen seikkailu, jossa todellisuus ja puhdas fiktio sekoittuvat herkulliseksi keitokseksi. Italiassa alkuteos Saltatempo oli syksyn 2001 toiseksi myydyin teos, kustantajansa kärkikirja, suurmenestys!

Keplo kasvaa omalaatuisessa vuoristokylässä, jossa värikkäistä ystävistä, vihollisista ja naapureista ei ole puutetta. Vanhempana hän lähtee Bolognaan opiskellakseen yliopistossa ja osallistuu vuoden 1968 opiskelijakapinaan, mutta hänen tilanteensa on jokseenkin toisenlainen kuin hänen opiskelutovereittensa: hänellä on taskukello, jonka avulla voi kurkkia tulevaisuuteen. Sen hän on saanut poikasena koulumatkalla tapaamaltaan jumalalta, joka on – kuten muutkin kirjan henkilöt – hyvin toisenlainen kuin totutut... Bennin teos on yhtä aikaa mukaansatempaava romaani, kielellinen taidonnäyte ja pirullinen kannanotto niin sodanjälkeisen Italian oloihin kuin nykyajan materialismiin.

muokattu 23.04.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Enkelten vertaEtäisten esikaupunkien asioitaTyttö joka muuttui lasiksiHenkien labyrinttiTaivasten vanki

Kirja-arvioita (1)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut
3.0

Keplo on maagisen realismin sävyttämä nuoren pojan kasvutarina. Tavallinen italialainen pikkukaupunki kansoittuu ties millä omalaatuisilla olennoilla, jotka seuraavat päähenkilön aikuistumista lomittuen sujuvasti "todellisuuden" kanssa. Teos voisi tällaisenaan sopia erityisesti teini-ikäisille, ja esimerkiksi sata ensimmäistä sivua kirjassa (eli sen ensimmäinen osa) voisi olla ihan hyvää koululukemistakin. Näkökulma on painottuneesti juuri pojan - nais- ja ... (lisää)

Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384