Tietokoneen vangit (Arkki Ykkönen, #1)
Keskiarvo 3.63
3.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Tietokoneen vangit

Monica Hughes
Julkaistu: 1986 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Devil on My Back
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Saima-Liisa Laatunen. Sidottu.

Sekasorron aikakauden jälkeen Arkki Ykkösen suojiin rakennetussa maailmassa ihmisen arvon mittana on tieto. Tietoa ei kuitenkaan jaeta kaikille. Se varastoidaan henkilökohtaisiin tietopaketteihin, jotka tekevät omistajastaan kaikkivoivan. Siltä ainakin näyttää.

Lordien hallitseman jäykän luokkajärjestelmän peitossa kytee kuitenkin kapina. Kun se puhkeaa, ylilordin poika, Tomi, säilyy täpärästi hengissä ja pakenee ulkomaailmaan. Täällä hän tapaa Pihlajan, Parantajakäden ja Ripeän. Tomi yllättyy havaitessaan mitä vapaus todella merkitsee. Mutta miten Tomin käy, kun hän saa selville mikä on Arkki Ykkösen salaisuus ja mitä sen tietokonejärjestelmään kätkeytyy?

muokattu 28.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli, #3)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Ääretön meri (5. aalto, #2)Valinta (Valinta-sarja, #1)Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)

Kirja-arvioita (1)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan suomennos on kestänyt hyvin aikaa. Se muistuttaa monessa suhteessa Veronica Rossin Paljaan taivaan alla sekä Beth Revisin Across the Universe - Matka alkaa teoksia. Toisin kuin Rossilla, on Hughesin kirjan päähenkilö poika ja tapahtumat sijoittuvat maan pinnalle eroten siten Revisin kirjasta, mutta monet teemat ja juonenkäänteet ovat tuttuja. Toisin sanoen, jos pidit näistä teoksista, on "vanhalla" kirjalla jotain annettavaa sinullekin. Kirja on myös lyhyt ja nopealukuinen - jos ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 56 vierailijaa
Pisania, Lyyskis, Ruska
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376