Uniensieppaaja (Arkki Ykkönen, #2)
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (29)
Kirjahyllytilastot

Uniensieppaaja

Monica Hughes
Julkaistu: 1990 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Dream Catcher
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Saima-Liisa Laatunen. Päällyksen kuva: Riikka Juvonen. Typografia: Tarina Lounasmaa. Sidottu.

Sekasorron aikakaudella suurin osa ihmiskunnan kulttuurista on tuhottu. Arkki Kolmosessa elämä kuitenkin jatkuu. Pieni joukko ihmisiä elää muovikuvun alle rakennetussa kaupungissa, jossa kaikki ovat keskenään tasa-arvoisia. Voimansa he saavat Verkostosta, joka yhdistää ihmisten henkisen energian. ESP-kyvyt ovat huipussaan Arkki Kolmosessa: telepatia ja telekinesia, aisteista riippumaton havaitseminen.

14-vuotias Ruut ei kuitenkaan sopeudu tähän yhteisöön. Hän haluaa poistua vapauteen ja pelastaa Arkki Ykkösen asukkaat tietokoneen orjuudesta. Viimein kootaan retkikunta, joka suunnistaa vihamielisen ulkomaailman halki kohti toista arkkia. Uusi maailma odottaa ihmiskuntaa – sitä ovat rakentamassa Ruut, uniensieppaaja, ja Luke, retkikunnan etevin psykokineetikko.

Uniensieppaaja on Monica Hughesin toinen scifiromaani. Edellinen, Tietokoneen vangit, ilmestyi 1986. Hughes ei tyydy tavanomaiseen seikkailuun ja avaruustekniikan kuvailuun, vaan puntaroi myös inhimillisiä ja moraalisia arvoja.

muokattu 09.05.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kohtalot (Viillot, #2)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli, #3)ArmonvuosiThe Ghost Network: Järjestelmävirhe (The Ghost Network, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569