Paholaisen huilu
Keskiarvo 1.50
1.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Paholaisen huilu

Jukka Mäntyjärvi
Julkaistu: maaliskuu 2004 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen

Paholaisen huilu: Fantasiaromaani. Kansi: Anssi Pulkkinen. Sidottu, kansipaperi.

Merkityksellisempää elämää janoava Rushaw Fird, tuore Szog-jumalan pappi, saapuu ensimmäiseen asemapaikkaansa, Randorin kuningaskunnan pääkaupunki Cosdelmaxiin. Haaveissa hänellä on lähetyssaarnaajan tie, mutta epävarmuus omista kyvyistä jäytää mieltä.

Kuin sattumalta Rushaw kohtaa salaperäisen puolihaltija Iyorn Eglamarin. Tämä tarjoaa hänelle paikkaa pienessä palkkasoturijoukossaan. Harmittomalla etsintäretkellä Rushaw oppisi selviytymistaidot lähetyssaarnaajan vaaralliseen ammattiin.

Rushawin kiihkeä oikeudenmukaisuuden vakaumus joutuu koetukselle jo monivaiheisen matkan ensimmäisinä päivinä palkkasoturin raadollisen elämän paljastuessa. Öinen taistelu tekee särön sekä Rushawin sieluun että joukon yhteneväisyyteen, mutta tuo muassaan tärkeän tuttavuuden. Vastoinkäymisten, verenhimoisten peikkojen ja mustan magian kohtaamisen jälkeen retken kohde, Paholaisen huilu, löytyy. Kuitenkin kiero petos ratkaisevalla hetkellä jättää Rushawin ja muut huilutta ja avuttomina vihamielisille seuduille.

Selviytyykö joukko hengissä takaisin ihmisten ilmoille? Mikä lopulta on Paholaisen huilu? Miten retki vaikuttaa Rushawiin, hänen vakaumukseensa ja elämäänsä?

(muokattu 13.02.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)Varjo ja riipus (Grishaversumi, #1)Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja, #4)
Paikalla 3 jäsentä ja 59 vierailijaa
LordStenhammar, Tarstarkas, Nea Kukkanen
Uusin jäsen: Nea Kukkanen
Jäseniä yhteensä: 9098