Avioliitot vyöhykkeiden välillä (Canopus Argossa: Arkisto #2) - Doris Lessing6.62

Avioliitot vyöhykkeiden välillä (Kolmannen vyöhykkeen kronikoitsijoiden kertomana). Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentanut Eva Siikarla. Sidottu, kansipaperi.

Shikasta oli Doris Lessingin avaruussarjan kohahduttava avaus, Avioliitot vyödykkeiden välillä on ainakin yhtä suuri yllätys: rakkauskertomus avaruudesta. Al Ith on Kolmannen vyöhykkeen viehättävä ja lempeä kuningatar, jonka valtakunnassa vallitsee hyvä tahto, nautintojen arvostus ja suvaitsevaisuus.

Toisin on soturikuningas Ben Atan valtiossa Neljännellä vyöhykkeellä: se on hierarkkinen, kurinalainen, velvollisuudentuntoinen. Vastoin kaikkien odotuksia heidän avioliitostaan tulee tasapainoinen ja onnellinen, mutta lyhyt; heidänkin on osattava totella, alistua Kaitsijoiden käskyihin silloinkin kun ne poikkeavat kokonaan heidän omista toiveistaan.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1983
Kustantaja: Otava
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: The Marriages Between Zones Three, Four, and Five
Arvosanalla: 6.62/10
Arvosanoja: 8
Muokattu: heinäkuu 05, 2011

Canopus Argossa: Arkisto -kirjasarja

Sarjan päätösosaa The Sentimental Agents in the Volyen Empire (1983) ei suomennettu.

Shikasta (Canopus Argossa: Arkisto #1)5.42
Avioliitot vyöhykkeiden välillä (Canopus Argossa: Arkisto #2)6.62
Siriuksen kokeet (Canopus Argossa: Arkisto #3)6.66
Planeetta 8: Edustajien oppiaika (Canopus Argossa: Arkisto #4)6.00

Kirja-arvioita

5/10 |
lokakuu 25, 2016
Shikasta, ensimmäinen osa Canopus Argossa: Arkisto -sarjasta oli hyvin raskasta tavaraa. Se ei ole varsinaisesti romaani vaan raporttien muodossa kerrottu tarina. Selkeää juonta ei oikeastaan ole vaan siinä käytiin läpi lajikehitystä ja ...