Planeetta 8: Edustajien oppiaika (Canopus Argossa: Arkisto, #4)
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Planeetta 8: Edustajien oppiaika

Doris Lessing
Julkaistu: 1984 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Making of the Representative for Planet 8
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Erkki Jukarainen. Sidottu, kansipaperi.

Planeetta 8:n asukkaat ovat saaneet elää onnellisina Canopuksen suojeluksessa kukoistavalla kotiplaneetallaan. Sitten tapahtuu odottamaton kosminen muutos ja ilmasto alkaa muuttua kylmäksi.

Pakkanen kiristyy eikä lumentulo lakkaa. Toistaiseksi kuitenkin jättiläismäinen muuri, jonka asukkaat Canopuksen lähettiläiden vaatimuksesta ovat rakentaneet, pitää jäämassat loitolla tärkeimmiltä alueilta. Enempää apua Canopukselta ei tunnu olevan odotettavissa. Ensimmäisen kerran Planeetta 8:n asukkaat ovat oman onnensa nojassa. Mitä tapahtuisi...

Planeetta 8 on Doris Lessingin avaruussarjan neljäs romaani, joista jokainen on luettavissa myös täysin itsenäisesti. Aikaisemmin ovat ilmestyneet Shikasta, Avioliitot vyöhykkeiden välillä ja Siriuksen kokeet.

Planeetta 8 sisältää myös laajan jälkipuheen, jossa aikamme rohkeimpiin ajattelijoihin ja näkijöihin kuuluva Doris Lessing pohtii nykyisiä vallan, ajattelun ja arvostelun mekanismeja, tutkii historian opetuksia.

muokattu 06.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viillot (Viillot, #1)Aurinkojen huoneTime Riders: Tuomiopäivän koodi (Time Riders, #3)Kapinallinen (Outolintu-trilogia, #2)Viimeinen tähti (5. aalto, #3)
Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445