Kaksi tornia (Taru sormusten herrasta, #2)
Keskiarvo 4.47
4.47 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (403)
Kirjahyllytilastot

Kaksi tornia

J. R. R. Tolkien
Julkaistu: 1974 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Two Towers
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: elokuva, keski-maa
Osallistu keskusteluun (viestejä 53 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1954. Suomentaneet Kersti Juva ja Eila Pennanen. Runot suomentanut Panu Pekkanen. Tarkistettu laitos: WSOY, 2002. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu, kansipaperi. Painostiedot Kontuwikissä.

SORMUKSEN SOTA SYTTYY

Kun tummat pilvet kerääntyvät Keski-Maan taivaalle ja mantereen mahtavien katse on suuntautunut muualle, joutuvat pienet ja hiljaiset tekemään sankaritöitä…

Kaksi tornia jatkaa Sormuksen saattueen polveilevaa tarinaa. Kun saattue hajoaa, Merri ja Pippin joutuvat pelottavan örkkiarmeijan käsiin. Frodo ja Sam puolestaan suuntaavat kohti häämöttäviä varjoja, Mustan ruhtinaan hallitsemaan Mordoriin. Samaan aikaan Rohanin länsilaidalla käydään toista taistelua. Hobittien on nyt todistettava kuuluisa sitkeytensä ilman viisaan Gandalf-velhon suojelusta.

Taru Sormusten herrasta on J. R. R. Tolkienin (1892–1973) rakastettu, ajaton ja suurelokuvaksikin sovitettu fantasiaklassikko.

"Poikkeuksellinen teos – puhdasta jännitystä, soljuvaa kerrontaa, moraalista lämpöä, kauneuden kainostelematonta ylistystä, mutta ennen kaikkea jännitystä." – Donald Barr, The New York Times

(muokattu 21.06.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Mifongin mahti (Mifonki-sarja, #3)Pääskytorni (The Witcher – Noituri, #6)ArraTalvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)

Kirja-arvioita (5)

lnx avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Toinenkin osa oli mielenkiintoinen, ja huumoria löytyi. Päähenkilöt hajaantuivat ja tarinaa kerrottiin mukavasti vuorotellen luvuittain eri henkilöiden näkökulmasta.
Lukijatar avatar
Kirjoittanut ()
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Poison Girl avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Vähän parempi kuin edellinen osa. Kirjan ensimmäinen osio oli mielenkiintoisempi, kuin toinen. Toisessa osassa tuntui olevan kauheaa junnaamista, vaikka kyllä joitain mielenkiintoisia juttuja tapahtui ja kirja loppui myös yllättävästi. Tolkienin tyyli nyt vain on sellaista, että välillä teksti menee ihan ohi, mutta en antanut sen tässä kirjassa enää haitata vaan yritin ymmärtää joka kappaleesta vain pääkohdat.
Milzu avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Liian raskasluontoista tekstiä minulle... Kirja jäi sitten puoleenväliin.
Rauros avatar
Kirjoittanut ()
5.0
RAKASTAN TÄTÄ SARJAA <3! Tämä osa oli yhtä hyvä kuin ekakin! Huumoria löytyi! Pidin siitä miten asioita katzottiin eri henkilöiden näkökulmasta! SUOSITTELEN !
Paikalla 5 jäsentä ja 68 vierailijaa
Fievre, Jaana Mäkelä, Eija, Iivari, LordStenhammar
Uusin jäsen: Jaana Mäkelä
Jäseniä yhteensä: 9066