Talismaani (Talismaani, #1)
Keskiarvo 3.96
3.96 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (64)
Kirjahyllytilastot

Talismaani

Stephen King, Peter Straub
Julkaistu: 1991 (Book Studio)
Alkuperäinen nimi: The Talisman
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys
Osallistu keskusteluun (viestejä 223 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Kari Salminen. Kansi: Kari T. Leppänen. Sidottu ja nidottu painos. 2. laitos: Tammi, 2009. Kansi: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

World Fantasy -palkintoehdokas 1985, Locus-palkintoehdokas (fantasiakirjat) 1985.

Kulttimaineen saavuttanut teos odotettuna uusintapainoksena.

12-vuotias Jack Sawyer on elämänsä vaikeimman tilanteen edessä. Mikäli hän löytää tiensä toiseen universumiin ja etsii käsiinsä Talismaanin, hän voi pelastaa kuolemaisillaan olevan äitinsä ja tuhota heitä uhkaavan vihollisen. Mutta Talismaanin löytäminen ei ole helppoa. Jackin pitää kulkea paitsi halki maan, myös toisen maailman, Territorioiden. Jack törmää siellä eräänlaisiin paralleeli-ihmisiin, joilla on outoja yhtymäkohtia toisessa maailmassa elävien tuttujen kanssa. Vain harvoilla on kyky siirtyä maailmasta toiseen, mutta Jack ei ole ainoa. Myös hänen edesmenneellä isällään oli sama taito.

Taivallus kohti Talismaania on täynnä uhkaavia vaaroja, ja Jack kohtaa matkallaan monia ihmisiä tai olentoja, jotka joko yrittävät estää tai auttaa häntä. Lopputuloksena on huikaisevaa fantasiaa ja piinaavaa jännitystä – ehdoton lukuelämys kaikille Kingin faneille.

Stephen King ja Peter Straub olivat toistensa kirjojen faneja, ja kun he tutustuivat Lontoossa vuonna 1977, heidän välilleen muodostui ystävyys. Samalla syntyi ajatus kirjoittaa yhdessä. Talismaani ilmestyi Yhdysvalloissa vuonna 1984 ja jatko-osa Pimeyden talo 2001.

muokattu 26.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ikuinen rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #2)Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4)Linnavuoren Tuuli (Metsän ja meren suku, #2)Varjot (Mustan tikarin veljeskunta, #13)Sammunut sydän (Musta mandala, #2)

Kirja-arvioita (5)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Talismaani kuuluu King-suosikkieni joukkoon, mutta täytyy tietenkin muistaa, että se on kirjoitettu yhdessä Peter Straubin kanssa. Romaani on todella paksu, mutta minusta kaikki luvut ovat tarpeellisia. Juonenkuljetus ei pituudesta huolimatta töki missään vaiheessa. Kirja kuvaa päähenkilön vaellusta USAn itärannikolta Kaliforniaan, välillä oikeassa maailmassa, välillä fantasiamaailmassa. 12-vuotias Jack saa osakseen todella tylyä kohtelua, paikoin teos menee suorastaan sadismin ... (lisää)
Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
4.0

Tätä lukiessa on jännä miettiä mitkäköhän kohdat ja luvut saattavat olla Kingin, mitkä taas herra Straubin käsialaa. Asialla ei sinänsä ole merkitystä itse kirjan laatuun, mutta tuskin lienen ainoa, joka sitä on pohtinut. Ainakin minusta ovat onnistuneet varsin mutkattomasti kiteyttämään tyylinsä yhteen, eikä mitään sen ihmeempiä notkahduksia tai merkittäviä tyylin muutoksia ole havaittavissa suuntaan tai toiseen. Mitä itse tarinaan tulee, niin tuskin edes tarvitsee ... (lisää)

LongWalk avatar
Kirjoittanut
4.5

Suhtauduin aluksi kriittisesti ajatukselle kirjasta jonka päähahmo on 12-vuotias. Voiko niin nuorelle tapahtua mitään niin kauheaa että kirja täyttäisi oikeasti kauhun kriteerit. Kirja täytti. Kirja oli positiivinen yllätys ja toimi hyvin.

Nokka10 avatar
Kirjoittanut
5.0

Kertakaikkiaan loistava kirja

Katjuska avatar
Kirjoittanut
3.0
Hohhoijaa!! Sainpas luetuksi tämän kirjan. Myönnän nolona, että minulla meni tämän kirjan lukemiseen melkein kuukausi! Mielestäni tätä kirjaa oli paikoin aika raskasta lukea. Olisi tehnyt mieli hypätä joidenkin kohtien yli, mutta, koska kirja oli muuten kiinnostava, päätin jatkaa lukemista. Juoni oli hyvin suunniteltu, vaikka paikoin aika pitkäveteinen. Teksti oli välillä hieman "tahmaista# luettavaa. Tykkäsin siitä, että kirjassa käytettiin erittäin kuvailevaa ja ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728