Pimeyden talo (Talismaani, #2)
Keskiarvo 3.94
3.94 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (34)
Kirjahyllytilastot

Pimeyden talo

Stephen King, Peter Straub
Julkaistu: 2002 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Black House
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys
Osallistu keskusteluun (viestejä 220 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

Sitaatit Edgar Allan Poen runosta Korppi suomentanut Niilo Idman (Korppi ja kultakuoriainen ja muita kertomuksia, WSOY 1992). Sitaatit Charles Dickensin Bleak Housesta suomentanut Kersti Juva.

Kaksikymmentä vuotta sitten poika nimeltä Jack Sawyer matkasi toiseen universumiin pelastaakseen äitinsä siellä elävän kaksoisolennon – ja samalla äitinsä – ennenaikaiselta ja tuskalliselta kuolemalta. Nyt Jack on Los Angelesin poliisista eläkkeelle jäänyt murhaetsivä, joka asuu pikkuruisessa Tamarackin kylässä Wisconsinissa eikä muista mitään seikkailuistaan toisessa maailmankaikkeudessa.

Mutta sitten Wisconinissa tapahtuu sarja julmia murhia, jotka muistuttavat vuosikymmeniä aiemmin riehuneen mielipuolen surmatöitä. Sikäläinen poliisipäällikkö pyytää Jackia kokemattoman väkensä apuun murhamiehen etsintään. Mutta ovatko nämä murhat vain jonkun häiriintyneen ihmisen töitä vai onko jokin salaperäinen paha voima päässyt valloilleen tällä pienellä paikkakunnalla? Ja mikä saa aikaan Jackin selittämättömät valveunet punarinnan munista ja punaisista höyhenistä? Yrittääkö joku viestiä hänelle jotain?

Lopulta Jackin on pakko yrittää selvittää tämä arvoituksellinen viesti. Hän joutuu palaamaan salattuun menneisyyteensä, toiseen universumiin. Sieltä hän saa voiman ja rohkeuden astua hylätyn metsätien päässä olevaan pelottavaan taloon ja kohdata siellä piileksivät rivot ja verenhimoiset pahathenget.

Pimeyden talo on muhkea lukupaketti perinteisen kauhukirjallisuuden ystäville. Kaksi kokenutta kirjailijaa on yhdistänyt voimansa taatakseen lukijoille hiuksianostattavia ja selkäpiitä karmivia elämyksiä.

“Seitsemäntoista vuotta Kingin ja Straubin ensimmäisen yhteistuotoksen, Talismaanin, jälkeen sille tulee kaikki odotukset täyttävä jatko, loistava ja haastava musta fantasia, jota kummankin kirjailijan fanit taatusti rakastavat.” – Publishers Weekly

(muokattu 11.05.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tonttu: Matka pimeyteenMinun rakastajani (Mustan tikarin veljeskunta, #8)Rakastaja – vihdoinkin (Mustan tikarin veljeskunta, #11)Ikuinen rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #2)Herätetty rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #3)
Paikalla 4 jäsentä ja 55 vierailijaa
Siivetön lohikäärme, S.T.A.R., LordStenhammar, Pisania
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873