Pimeyden talo (Talismaani #2) - Stephen King, Peter Straub7.86

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

Sitaatit Edgar Allan Poen runosta Korppi suomentanut Niilo Idman (Korppi ja kultakuoriainen ja muita kertomuksia, WSOY 1992). Sitaatit Charles Dickensin Bleak Housesta suomentanut Kersti Juva.

Idyllisessä French Landingin kaupungissa on tapahtunut sarja petomaisia murhia, jotka muistuttavat vuosikymmeniä aiemmin riehuneen mielipuolen surmatöitä. Poliisipäällikkö Dale Gilbertson joutuu pyytämään avukseen Jack Sawyerin, entisen etsivän, jonka poikkeuksellisiin kykyihin hän on tutustunut aiemmin. Mutta Gilbertson ei osaa aavistaakaan, millaisia kykyjä juuri näiden rikosten ratkaiseminen vaatii – eikä myöskään sitä, millaiset edellytykset juuri Jackilla on ratkaista ne.

Kaksikymmentä vuotta aiemmin Jack matkasi toiseen universumiin pelastaakseen äitinsä. Jack ei enää muista mitään seikkailuistaan toisessa maailmankaikkeudessa, mutta kuultuaan French Landingin surmista hän alkaa nähdä ja kokea outoja asioita. Lopulta Jack joutuu palaamaan toiseen universumiin. Sieltä hän saa voiman ja rohkeuden astua hylätyn metsätien päässä olevaan pelottavaan taloon ja kohdata pahat henget, jotka suunnittelevat maailmojen tuhoa.

Pimeyden talo on jatkoa kirjalle Talismaani, Stephen Kingin ja Peter Straubin edelliselle yhdessä kirjoittamalle kirjalle. Se on pelottava rikostarina, jonka uumenista avautuu sitäkin pelottavampi ja samalla kihelmöivän kiehtova fantasiakertomus.

“Seitsemäntoista vuotta Kingin ja Straubin ensimmäisen yhteistuotoksen, Talismaanin, jälkeen sille tulee kaikki odotukset täyttävä jatko, loistava ja haastava musta fantasia, jota kummankin kirjailijan fanit taatusti rakastavat.” – Publishers Weekly

Keskustelua: Stephen King :: viestejä 225 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 2002
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, jännitys
Alkuperäinen nimi: Black House
Arvosanalla: 7.86/10
Arvosanoja: 35
Muokattu: tammikuu 01, 2021

Talismaani -kirjasarja

Talismaani (Talismaani #1)7.96
Pimeyden talo (Talismaani #2)7.86