Auringonlaskun torni

Tiina Kaila
fantasia > satufantasia, lapset
Auringonlaskun torni - Tiina Kaila7.34

Sidottu.

Kiehtova saturomaani lapsille ja aikuisille

Miljoonia vuosia on kulunut. Maapallo on muuttanut muotoaan moneen kertaan: mantereita ei enää ole, on vain vehmaita pikkusaaria ja saarirykelmiä. Eräällä tällaisella saarella, Omenametsässä, keijukylän laidalla, asuvat sisarukset Ansanja ja Pekki.

Eräänä yönä Ansanja näkee unen, jossa kummallinen voima vaatii häntä lähtemään meren rannalle. Käsky on niin voimakas, että keijut todella lähtevät. Pitkän vaelluksen jälkeen he saapuvat Auringonlaskun torniin, jossa asuu mahtava Valkoisen Valon Noita, Miraopeia. Tämä kertoo keijuille Vanhasta Kirjoituksesta ja Aikojen Alun Taiasta, joka on vaarassa. Ainoastaan joku hyvin urhoollinen keiju saattaa pelastaa sen, sillä maan alla asuvat maahiset ovat saaneet vihiä tästä Voimien Voimasta ja heidän johtajansa Irki aikoo päästä sen avulla koko maailman herraksi. Ansanjaa ja Pekkiä pelottaa, mutta he ottavat tehtävän vastaan, purjehtivat Miraopeian saattamina Hämärän saarelle ja ryhtyvät kilpaetsintään maahisten kanssa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 1976
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.34/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: joulukuu 28, 2014

Kirja-arvioita

6/10 |
heinäkuu 18, 2007
Varsin hieno pikku teos. 'Auringonlaskun torni' edustaa suomalaisessa fantasiassa Kylmän Sodan kaudelle tyypillisiä teemoja ja virtauksia. Kuten 'Lintukansan pojassa' myös 'Auringonlaskun tornissa' käsitellään ihmiskunnan tuhoavan ydinsodan ...