Auringonlaskun torni
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Auringonlaskun torni

Tiina Kaila
Julkaistu: 1976 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Kiehtova saturomaani lapsille ja aikuisille

Miljoonia vuosia on kulunut. Maapallo on muuttanut muotoaan moneen kertaan: mantereita ei enää ole, on vain vehmaita pikkusaaria ja saarirykelmiä. Eräällä tällaisella saarella, Omenametsässä, keijukylän laidalla, asuvat sisarukset Ansanja ja Pekki.

Eräänä yönä Ansanja näkee unen, jossa kummallinen voima vaatii häntä lähtemään meren rannalle. Käsky on niin voimakas, että keijut todella lähtevät. Pitkän vaelluksen jälkeen he saapuvat Auringonlaskun torniin, jossa asuu mahtava Valkoisen Valon Noita, Miraopeia. Tämä kertoo keijuille Vanhasta Kirjoituksesta ja Aikojen Alun Taiasta, joka on vaarassa. Ainoastaan joku hyvin urhoollinen keiju saattaa pelastaa sen, sillä maan alla asuvat maahiset ovat saaneet vihiä tästä Voimien Voimasta ja heidän johtajansa Irki aikoo päästä sen avulla koko maailman herraksi. Ansanjaa ja Pekkiä pelottaa, mutta he ottavat tehtävän vastaan, purjehtivat Miraopeian saattamina Hämärän saarelle ja ryhtyvät kilpaetsintään maahisten kanssa.

muokattu 28.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paluu Uppelukseen (Hukkuneiden laakso, #2)Prinssi Ahava ja valtaistuimen salaisuus (Patarania, #2)Alice PeilintakamaassaKadonnut kaupunki (Salainen kirjasto, #2)Mörkövahti

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
Varsin hieno pikku teos. 'Auringonlaskun torni' edustaa suomalaisessa fantasiassa Kylmän Sodan kaudelle tyypillisiä teemoja ja virtauksia. Kuten 'Lintukansan pojassa' myös 'Auringonlaskun tornissa' käsitellään ihmiskunnan tuhoavan ydinsodan pelkoa fantasian keinoin. Keijut vaikuttivat minusta hieman höperöiltä omalla tavallaan, mikä tosin osoittaa heidän poikkeavan täysin ihmisistä. Miraopeia oli mielenkiintoinen hahmo, Noita, josta ei paljastettu paljoakaan. Maahiset ja heidän ... (lisää)
Paikalla 57 vierailijaa
Uusin jäsen: Gil Merituuli
Jäseniä yhteensä: 9638