Hiljaisen poukaman himolisko
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Hiljaisen poukaman himolisko

Christopher Moore
Julkaistu: 2000 (Like)
Alkuperäinen nimi: The Lust Lizard of Melancholy Cove
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Liisa Laakkonen. Kansi: Tommi Hänninen. Sidottu, kansipaperi.

Godzilla kohtaa hiljaiset sillat! Tai... kiimainen Godzilla kohtaa sekopäiset sillat. Turistit ovat lähteneet ja Pine Coven pieni rantakaupunki Kaliforniassa on vaipunut varhaissyksyiseen hiljaisuuteen – jota kestää pari minuuttia. Ensin kaupungin ainoa psykiatri päättää vaihtaa potilaidansa mielialalääkkeet placeboihin ja pian tämän jälkeen Pine Coven omalaatuinen nimismies Theophilus Cowe joutuu selvittelemään omituista itsemurhasarjaa. Sitten paikalliseen räkälään ilmestyy vanha blueskitaristi, jonka ilmoille loihtimilla sävelillä on mystisiä vaikutuksia kuuloetäisyydellä oleviin. Ja lopulta merestä nousee hirviö, jolla on vain yksi asia mielessään. Tiesitkö muuten, että jos suuri merihirviö yrittää köyriä huoltoaseman bensatankkia, seuraa räjähdys?

Christopher Moore on kirjoittanut lukuisia humoristisia teoksia, joista suurimmasta osasta joku haluaisi tehdä elokuvan. Moorea on verrattu niin Douglas Adamsiin kuin Kurt Vonnegutiin. Carl Hiaasenin mielestä Moore on ”erittäin sairas mies, käsitteen parhaassa merkityksessä.”

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Konttaava koomikkoAnsa (Mahtavat 12, #2)Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)Kaamea luokkaretki (Lohikäärmeakatemia, #3)Hullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)

Kirja-arvioita (1)

Morgan Blood avatar
Kirjoittanut
5.0
Koska on olemassa jotain niinkin mahtavaa, kuin Hiljaisen poukaman himolisko, on siitä ehdottomasti kirjoitettava arvostelu. Jos kaipaa lukemistoonsa ehdottoman absurdia, mutta taidokasta huumoria, uskallan suositella tätä ehdottomasti. Crisopher Moore on onnistunut luomaan makean henkilögallerian: Kun hullu, entinen b-luokan elokuvatähti; Psykiatri, joka ahdistuksissaan määrää kaikille potilailleen placeboja oikeiden lääkkeiden sijasta; pilvenpolttajapoliisi; Blueslaulaja ja ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 49 vierailijaa
Salka, Adolfina Romanov
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559