Aika-avain
Keskiarvo 3.42
3.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Aika-avain

William Sleator
Julkaistu: 1983 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Green Futures of Tycho
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1981. Suomentanut Antti Mäyrälä. Sidottu, kansipaperi.

Aika-avaimella tulevaisuuteen - voimakkaasti älyyn ja mielikuvitukseen vetoava tieteisseikkailu

Keväisenä lauantaiaamuna Tyko Tithonus löytää kotinsa puutarhasta metallinhohtoisen ovaalinmuotoisen esineen. Selittämätömästä syystä Tyko haluaa pitää löydön ehdottomasti vain omana tietonaan.

Pian käy ilmi, että ovaalissa piilee käsittämätön voima: sen avulla Tyko pääsee näkemään oman ja läheistensä tulevaisuuden, sen monet vaihtoehdot, pelottavatkin. Onko tulevaisuuttaan hyvä tuntea? Soveltuuko aika-avain lainkaan ihmisen käyttöön?

muokattu 18.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli 1–3Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)5. aalto (5. aalto, #1)Outolintu (Outolintu-trilogia, #1)Valinta (Valinta-sarja, #1)

Kirja-arvioita (2)

Vehka avatar
Kirjoittanut
4.0
Sleatorin kirjojen ideat ovat yleensä mielenkiintoisia eikä Aika-avain ole poikkeus säännöstä. Se ei kuitenkaan ole yhtä näppärä kuin esimerkiksi Sokkeloportaikko tai Avaruuspeli. Kirja kikkailee aikamatkailun mahdollisuuksilla ja myös yhteiskunnan negatiivisella kehityksellä, mikä tuntuu olevan yksi Sleatorin tavaramerkkejä. Päähenkilö on aavistuksen liian puhtoinen ollakseen kovin samaistuttava tai kiinnostava, mutta on hänelläkin hetkensä. Paradokseja kirjassa ei ... (lisää)
Xariel avatar
Kirjoittanut
3.0
Mielenkiintoinen scifi-teos. Luulisin tämän olevan suunnattu hieman nuoremmille scifin ystäville, sillä vähän vanhemmalle/lukeneemmalle yleisölle en usko tässä olevan mitään erityistä. Juoni on yksinkertainen, mutta mielenkiintoinen, vaikka aikamatkailu aiheena onkin koluttu aikalailla läpikotaisin.
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Pisania, Keskiyön kyyhkynen
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873