Loru Sorbusten herrasta - Henry N. Beard, Douglas C. Kenney5.58

Parodia professori J. R. R. Tolkienin trilogiasta Taru Sormusten Herrasta. Alkuteos ilmestynyt 1969. Suomentanut Pekka Markkula.

1. laitos: Fanzine Oy, 1983. Soundi-kirja 18. Nidottu.
2. laitos: Nemo, 2002. Tarkistettu suomennos. Graafinen suunnittelu: Mikko Juhola. Nidottu.

Loru Sorbusten herrasta on valtavan hauska ja rakkaudella tehty parodia J. R. R. Tolkienin mestariteoksesta Taru Sormusten herrasta. Lorussa höpötit ovat ahmatteja ja pikkurikollisia, Goodgulf omia etujaan ajava silmänkääntäjä ja haltiat pitävät matkamuistokojuja. Kirjassa seikkailevat muun muassa Dorkalan väki, Cellofan, Arakorni, Fritzu, Dildo, Legoland, Mersu, Pepsi ja Farbrorin ihmiset.

Loru paljastaa Tarun henkilöiden hämärät tarkoitusperät ja tarttuu omituisuuksiin, joita lukijat ovat vuosien ajan miettineet. Lorun kirjoittajat tuntevat Tolkieninsa, ja kirja on saavuttanut suuren suosion Tolkien-fanien keskuudessa. Iso-Britanniassa amerikkalaista Lorua on pelkästään tänä vuonna myyty 75 000 kappaletta. Kirja kuuluu jokaisen Tolkienin ystävän kirjahyllyyn! Lorun suomennos on legendaarisen scifi-miehen, edesmenneen Pekka Markkulan käsialaa.

”Kirja on ilmestynyt Soundi-kirjoissa Pekka Markkulan upeana suomennoksena vuonna 1983. Nykyään se on harvinaisuus, sillä esimerkiksi miltei kaikista pääkaupunkiseudun kirjastoista teos on joko pöllitty tai poistettu puhki luettuna.” – Vesa Sisättö, Ylioppilaslehti

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1983
Kustantaja: Nemo
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, keski-maa
Alkuperäinen nimi: Bored of the Rings
Arvosanalla: 5.58/10
Arvosanoja: 120
Muokattu: heinäkuu 25, 2016

Kirja-arvioita

10/10 |
heinäkuu 08, 2020
Jos pitää Sormusten herrasta ja Pahkasiasta, niin parempaa kirjaa ei löydy!
10/10 |
marraskuu 09, 2016
Osui kerran silmään kirjastossa. mielenkiintoisia variaatioita kaikille tutuista hahmoista. Ei kannata lukea, jos kärsit huumorintajuttomuudesta tai olet ylisuojeleva Tolkien-fani.
1/10 |
toukokuu 15, 2014
Kuka voi edes tehdä jotain näin tyhmää ja idioottimaista! Ne jotka tätä lukevat ovat mielestäni ihan...en viitti ees sanoo! Ooon suuri Tolkien-fani ja en kyllä aio lukea!!
8/10 |
lokakuu 14, 2013
Typeryydessään niin loistava kirja. Kyllä joka lukukerralla naurattaa. Mutta kaikkein paras on alun prolologi höpöteistä, etenkin kaverin kanssa ääneen luettuna. Kyllä vesi valuu silmistä.
10/10 |
syyskuu 19, 2011
Niin läskiksi ei voi mitään vetää, etteikö se muka olisi hauskaa! Eksoottinen kukka voikukkien seassa. Suosittelen ehdottomasti niille jotka hakevat jotain aivan muuta!
4/10 |
helmikuu 04, 2007
Loru sorbusten herrasta oli vuosituhannan vaihteessa lähinnä legenda erittäin huonon saatavuutensa vuoksi, mutta kiitos Taru sormusten herrasta elokuvien saatiin tästäkin kulttuuriteoksesta uusi painos. Loru on verbaalista pelleilyä ja ...