Loru Sorbusten herrasta
Keskiarvo 2.78
2.78 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (119)
Kirjahyllytilastot

Loru Sorbusten herrasta

Henry N. Beard, Douglas C. Kenney
Julkaistu: 1983 (Nemo)
Alkuperäinen nimi: Bored of the Rings
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, keski-maa

Parodia professori J. R. R. Tolkienin trilogiasta Taru Sormusten Herrasta. Alkuteos ilmestynyt 1969. Suomentanut Pekka Markkula.

1. laitos: Fanzine Oy, 1983. Soundi-kirja 18. Nidottu.
2. laitos: Nemo, 2002. Tarkistettu suomennos. Graafinen suunnittelu: Mikko Juhola. Nidottu.

Loru Sorbusten herrasta on valtavan hauska ja rakkaudella tehty parodia J. R. R. Tolkienin mestariteoksesta Taru Sormusten herrasta. Lorussa höpötit ovat ahmatteja ja pikkurikollisia, Goodgulf omia etujaan ajava silmänkääntäjä ja haltiat pitävät matkamuistokojuja. Kirjassa seikkailevat muun muassa Dorkalan väki, Cellofan, Arakorni, Fritzu, Dildo, Legoland, Mersu, Pepsi ja Farbrorin ihmiset.

Loru paljastaa Tarun henkilöiden hämärät tarkoitusperät ja tarttuu omituisuuksiin, joita lukijat ovat vuosien ajan miettineet. Lorun kirjoittajat tuntevat Tolkieninsa, ja kirja on saavuttanut suuren suosion Tolkien-fanien keskuudessa. Iso-Britanniassa amerikkalaista Lorua on pelkästään tänä vuonna myyty 75 000 kappaletta. Kirja kuuluu jokaisen Tolkienin ystävän kirjahyllyyn! Lorun suomennos on legendaarisen scifi-miehen, edesmenneen Pekka Markkulan käsialaa.

”Kirja on ilmestynyt Soundi-kirjoissa Pekka Markkulan upeana suomennoksena vuonna 1983. Nykyään se on harvinaisuus, sillä esimerkiksi miltei kaikista pääkaupunkiseudun kirjastoista teos on joko pöllitty tai poistettu puhki luettuna.” – Vesa Sisättö, Ylioppilaslehti

muokattu 25.07.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hyviä enteitäKyberiasNoidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)Lohikäärmeen prinsessa (Lumotun metsän kronikat, #1)Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #1)

Kirja-arvioita (6)

Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
2.0
Loru sorbusten herrasta oli vuosituhannan vaihteessa lähinnä legenda erittäin huonon saatavuutensa vuoksi, mutta kiitos Taru sormusten herrasta elokuvien saatiin tästäkin kulttuuriteoksesta uusi painos. Loru on verbaalista pelleilyä ja huulen heittoa joka lauseella. Vitsejä riittää ja naurettavaa, mutta se että hauskuutusta löytyy joka sivulta tekee kirjasta vähän raskaslukuisen. Tietysti aina voi yrittää sivuttaa yksiytiskohdat ja keskittyä tarinaan, mutta tässä tapauksessa menisi se varsinainen pointti hukkaan.
Weleho avatar
Kirjoittanut
5.0

Jos pitää Sormusten herrasta ja Pahkasiasta, niin parempaa kirjaa ei löydy!

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0

Osui kerran silmään kirjastossa. mielenkiintoisia variaatioita kaikille tutuista hahmoista. Ei kannata lukea, jos kärsit huumorintajuttomuudesta tai olet ylisuojeleva Tolkien-fani.

Rauros avatar
Kirjoittanut
0.5
Kuka voi edes tehdä jotain näin tyhmää ja idioottimaista! Ne jotka tätä lukevat ovat mielestäni ihan...en viitti ees sanoo! Ooon suuri Tolkien-fani ja en kyllä aio lukea!!
celeblith avatar
Kirjoittanut
4.0
Typeryydessään niin loistava kirja. Kyllä joka lukukerralla naurattaa. Mutta kaikkein paras on alun prolologi höpöteistä, etenkin kaverin kanssa ääneen luettuna. Kyllä vesi valuu silmistä.
Sapfo avatar
Kirjoittanut
5.0
Niin läskiksi ei voi mitään vetää, etteikö se muka olisi hauskaa! Eksoottinen kukka voikukkien seassa. Suosittelen ehdottomasti niille jotka hakevat jotain aivan muuta!
Paikalla 3 jäsentä ja 65 vierailijaa
Cicatrix, Fievre, Thialfi
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868