Haaksirikkoiset (Lentävä hollantilainen, #1)
Keskiarvo 3.34
3.34 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (77)
Kirjahyllytilastot

Haaksirikkoiset

Brian Jacques
Julkaistu: 2002 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Castaways of the Flying Dutchman
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret
Avainsanat: meriseikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Sami Parkkinen. Kuvittanut Ian Schoenherr. Kansi: Michael Koelsch. Sidottu, kansipaperi.

Lentävän hollantilaisen legenda. Mistä se sai alkunsa? Salaisuuden tietää vain kaksi olentoa maailmassa.

”Neb ja Tan huuhtoutuivat silmänräpäyksessä laivan kannelta Atlanttiin. Neb roikkui Tanin kaulapannassa eikä ehtinyt huomata puista puomia joka iskeytyi hänen päähänsä. Hän ei myöskään tiennyt mitään siitä, että uskollinen koira veti hänet tuon saman puomin päälle turvaan ja pelasti hänen henkensä. Lentävä hollantilainen loittoni ja katosi myrskynriuhtomaan pimeyteen.”

Kukapa ei olisi kuullut Lentävästä hollantilaisesta – sen hullusta kapteenista, suolaveden jäykistämistä takiloista, hirmumyrskyjen repimistä aavemaisista purjeista? Entä mitä tapahtui laivan kannelta mereen huuhtoutuneille pojalle ja koiralle?

Mestarillinen tarinankertoja Brian Jacques (s. 1939) tunnetaan Suomessa Redwall-fantasiasarjasta. Viisitoistaosaisesta sarjasta on ilmestynyt suomeksi yhdeksän. Haaksirikkoiset on hänen ensimmäinen romaaninsa Redwall-sarjan ulkopuolelta.

muokattu 07.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä nousee I–IIIIkimaa: Soturin tie (Ikimaa, #1)Pimeyden kuningatar (Varjometsästäjät, #3)Langennut enkeli (Langennut enkeli, #1)Liikkuva linna (Liikkuva linna, #1)

Kirja-arvioita (5)

Shjaawen avatar
Kirjoittanut
2.0
Minua ei Jumala tässä kirjassa haitannut yhtään, vaan enemmänkin se, että kirja on suunnattu varhais-nuorisolle. En myöskään pitänyt kirjoitus tavasta. Tästä kirjasta jäi puuttumaan hyvä kuvailu, elävä teksti ja se jokin mystinen kauneus. petyin, koska odotin seikkailukirjaa Lentävästä Hollantilaisesta. oli se alusta sitä ja alku, antoi odottaa paljon enemmän. Uskon että kohde ryhmälleen kirja toimii oikein hyvin, mutta minua kirja ei liikuta juurikaan. Jumalasta puhutaan ... (lisää)
Midori avatar
Kirjoittanut
4.0
Kaikki tuntevat tarinan laivasta, joka on iäksi kirottu vaeltamaan maailman meriä ja jonka näkeminen tietää turmaa. Kirottu Lentävä hollantilainen kirottuineen miehistöineen. Tämä teos esittelee uuden näkökulman laivasta ja sen kohtalosta. Mitä laivan kapteeni teki ansaitakseen kirouksen? Ansaitsiko jokainen laivalla oleva sen? Oliko kukaan miehistöstä viaton? Kun luin kirjan en malttanut laskea sitä käsistäni ennen viimeistä sivua. Tarina itsessään on ... (lisää)
Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
1.0
Jos miettii sitä, että haluaako lukea tämän kirjan, niin kannattaa kysyä kuinka uskovainen on ja kuinka paljon oikeasti pitää kristillisten kirjojen lukemisesta. Kirjan takakansi eikä kustantajan valinta eivät millään tavoin varoittaneet, että että kyseessä on uskonnollinen teos, jossa jumalan käskystä ja enkelten avustuksella yritään parantaa maailmaa (tietysti jumala ei kirjassa tee mitään, kunhan lähettää muita asiollensa). Jos pitää enkelifantasiasta, niin kokeilla saa, mutta teitä on varoitettu.
Katjuska avatar
Kirjoittanut
3.5
Hyvin kerrottu tarina. Kirja sopii hyvin nuoremmillekin, vaikka siinä oli pikkuisen pelottavia kohtia. Itse tykkäsin tästä, vaikka yleensä en pidä nuoremille suunnatuista kirjoista. Tykkäsin myös kirjan tarinamaisuudesta ja siitä, että kirjassa ei ollut teini romansseja(ei kyllä sopisi tähän kirjaan)mitä nykyään on paljon fantasiakirjallisuudessa. Minua ei myöskään haitannut se, että Jumala oli aika isossa osassa tässä kirjassa, vaikka itse en uskokaan Jumalaan. ... (lisää)
Karajishi avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli hyvä, kyllä, joskaan ei aivan sellainen kuin olin odottanut. Se alkaa loistavasti, luin suurin piirtein puoliväliin yhdeltä istumalta. Kuitenkin, kun Tan alkaa puhumaan, se menee hieman yli minun ymmärrykseni ja aavistuksen ylittää hyvän maun rajat. On toki totta, etteivät muut voi koiraa kuulla, mutta kirja olisi ehkä pärjännyt ihan hyvin ilman tuota seikkaakin. Ei kirjaa kuitenkaan missään tapauksessa huonoksi voi nimittää, se olisi enemmän kuin loukkaavaa. Ei, pidin ... (lisää)
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857