Kultaisen lohikäärmeen valtakunta (Petojen kaupunki, #2)
Keskiarvo 3.85
3.85 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (41)
Kirjahyllytilastot

Kultaisen lohikäärmeen valtakunta

Isabel Allende
Julkaistu: 2003 (Otava)
Alkuperäinen nimi: El Reino del Dragón De Oro
Käännetty englanniksi: Kingdom of the Golden Dragon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Sulamit Hirvas. Kannen kuva: Dieter Wiesmüller. Sidottu.

Kaukainen, saavuttamaton Himalaja. Lumipeitteisiä vuorenhuippuja, pohjattomia rotkoja, puolitrooppisia laaksoja tuhatvuotisine puineen ja kristallinkirkkaine vuoristopuroineen. Valon ja puhtaan ilman maa, jossa vaanii myös odottamaton vaara...

Alex ja Nadia ovat matkustaneet tutkimusryhmän mukana Himalajan vuoristoon Kiellettyyn valtakuntaan, josta Alexin isoäidillä on tarkoitus kirjoittaa artikkeli.

Tutkimusryhmän saavuttua maahan alkaa kuitenkin tapahtua: Nadia ja paikallisia nuoria tyttöjä ryöstetään yllättäen vuorille, ja kaikki näyttävät tavoittelevan salaperäistä lohikäärmepatsasta. Alkaa hengästyttävä seikkailu, johon kietoutuvat mukaan Alexin ja Nadian lisäksi vaaralliset skorpionin lahkon roistot, arvoitukselliset jetit ja pieni, koskematon kansakunta vuorten välissä.

Alkuaan chileläinen, nykyään Yhdysvalloissa asuva Isabel Allende on Latinalaisen Amerikan tunnetuin naiskirjailija, jolta on suomennettu seitsemän aikuisten romaania. Petojen kaupunki oli hänen ensimmäinen nuortenromaaninsa ja aloitti kolmiosaisen seikkailusarjan.

muokattu 08.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)Tomupoika (Loukkupoika, #2)Mieletön museo (Haavekaupunki, #5)Hotelli Tiilenpää (Roistoakatemia, #2)Vaiennut oraakkeli (Apollon, #1)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Heini N.
Jäseniä yhteensä: 9572