Kultaisen lohikäärmeen valtakunta

Isabel Allende
fantasia, nuoret, seikkailu
Kultaisen lohikäärmeen valtakunta (Petojen kaupunki #2) - Isabel Allende7.70

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Sulamit Hirvas. Kannen kuva: Dieter Wiesmüller. Sidottu.

Kaukainen, saavuttamaton Himalaja. Lumipeitteisiä vuorenhuippuja, pohjattomia rotkoja, puolitrooppisia laaksoja tuhatvuotisine puineen ja kristallinkirkkaine vuoristopuroineen. Valon ja puhtaan ilman maa, jossa vaanii myös odottamaton vaara...

Alex ja Nadia ovat matkustaneet tutkimusryhmän mukana Himalajan vuoristoon Kiellettyyn valtakuntaan, josta Alexin isoäidillä on tarkoitus kirjoittaa artikkeli.

Tutkimusryhmän saavuttua maahan alkaa kuitenkin tapahtua: Nadia ja paikallisia nuoria tyttöjä ryöstetään yllättäen vuorille, ja kaikki näyttävät tavoittelevan salaperäistä lohikäärmepatsasta. Alkaa hengästyttävä seikkailu, johon kietoutuvat mukaan Alexin ja Nadian lisäksi vaaralliset skorpionin lahkon roistot, arvoitukselliset jetit ja pieni, koskematon kansakunta vuorten välissä.

Alkuaan chileläinen, nykyään Yhdysvalloissa asuva Isabel Allende on Latinalaisen Amerikan tunnetuin naiskirjailija, jolta on suomennettu seitsemän aikuisten romaania. Petojen kaupunki oli hänen ensimmäinen nuortenromaaninsa ja aloitti kolmiosaisen seikkailusarjan.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2003
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: El Reino del Dragón De Oro
Käännetty englanniksi: Kingdom of the Golden Dragon
Arvosanalla: 7.70/10
Arvosanoja: 41
Muokattu: heinäkuu 08, 2017

Petojen kaupunki -kirjasarja

Petojen kaupunki (Petojen kaupunki #1)7.34
Kultaisen lohikäärmeen valtakunta (Petojen kaupunki #2)7.70
Pygmien metsä (Petojen kaupunki #3)6.98