Vampyyrivuori (Darren Shanin tarina, #4)
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (162)
Kirjahyllytilastot

Vampyyrivuori

Darren Shan
Julkaistu: huhtikuu 2004 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Vampire Mountain
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, nuoret
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Kaijamari Sivill.

1. laitos: Kansi: Jukka Aalto. Sidottu. Tammi, 2004.
2. laitos: 2006. Nidottu.

Puolivampyyriksi muuttuneen Darren Shanin seikkailu vampyyri Larten Crepsleyn oppipoikana jatkuu. Parivaljakko lähtee Vampyyrivuorelle, jossa vampyyriprinssit ja -kenraalit asuvat. Matkan tarkoituksena on esitellä Crepsleyn nuori oppipoika prinsseille. Vaaralliselle retkelle heitä seuraavat kauhistuttavan K H Talon vaatimuksesta myös kaksi kummalliseen pikkuväkeen kuuluvaa siniviittaa.

Taipaleella retkue kohtaa verenhimoisen karhun, ystävystyy susien kanssa ja löytää jälkiä vampaneeseista – vampyyreitakin tappavista, julmista, saaliinsa surmaavista verenimijöistä. Perillä Vampyyrivuoressa siniviitta välittää K H Talon hämmentävän ennustuksen: sen mukaan vampaneesimestarin aika on käsillä ja vampyyrien aika päättymässä. Lisäksi Darrenin nuoruus herättää keskustelua, ja Crepsleytä uhataan rangaistuksella.

Miten Darren ja Crepsley vastaavat syytöksiin? Entä seuraako edistyksellisen nuoren vampyyriprinssin, Kurdan, toimista liennytys vampaneesien ja vampyyrien välille – vai käykö aivan päinvastoin?

muokattu 30.11.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Varjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina, #12)Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)

Kirja-arvioita (7)

ZXC avatar
Kirjoittanut
4.0
Jokin näissä Darren Shan-kirjoissa on vaan niin mahtavaa. Nämä kirjat pitävät niin kovassa otteessa ettei lukemista saattaisi lopettaa ennen kuin kirja on lopussa. Aina näiden kirjojen kanssa joudun hidastamaan lukemistani, koska minulla ei ole tapana lukea kirjoja yhdellä istumalla, näin saan kirjasta enemmän irti. Mutta, itse tämän kirjan arvosteluun: Neljä tähteä tälle tuli. Viidettä ei herunut koska kirjan juoni ei ole minusta kovin jännittävä,vaikka tässä kirjassa ... (lisää)
manni avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjana Vampyyrivuori oli hyvä ja tähän mennessä sarja paras. Tapahtumia kirjassa ei ollut nimeksikään, mutta ei sitä semmoiseksi ollut tarkoituskaan tehdä vaan kirjassa syvennyttiin eri hahmoihin, lukijalle annettiin uutta tietoa sekä valmistauduttiin tulevaan. Tämähän kirja periaatteessa aloittaa uuden "trilogian". Kirjaan tuli kosolti uusia hahmoja, mutta ei kuitenkaan liikaa ja kaikilla oli omat puolensa, vaikkakin jotkut olivat aika kliseitä. Vampyyri prinssit olivat ... (lisää)
Rauros avatar
Kirjoittanut
5.0
En tiiä mut lempparini on Crepsley! Jotenkin vaan kiva tyyppi :D! Suosittelen lukemaan ;)! Suosittelen ehkä 10-13/14! Tai saa toki vanhemmatkin lukee! Mutta tota nuoremmille en suosittele ;)!
Lonely Reader avatar
Kirjoittanut
5.0
Lempparihahmoni on varmaankin Darren. Joo onhan se aina että päähahmo pitää olla se lemppari mutta mä vaan satun pitämään siitä, ei se siitä riipu että se on päähahmo. Se on mukava, rohkea ja lojaali sekä uskollinen. Kirjassa ne lähtee vampyyrivuorelle kirjan nimen mukaisesti. Huh mikä matka ja mitkä olot siellä vuoressa onkann. Huh huh taas. Ja vielä kylmässä vedessä peseytyminen. Prr.. Olen kyllä iloinen että on öljyä mikä lämmittää sen ja olen niin ... (lisää)
Krjatoukka avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirjasarja on selvästi nuorille suunnattu ja erittäin hyvä! Rakastan koko kirjasarjaa ja juonta ja koko sitä maailmaa. Koukuttava! Lempihahmoni on Harkat Mulds tai sitten Darius (11. Kirja). Harkat on omalla tavallaan erittäin salaperäinen ja kiltti kaikille. Hän on kiehtova pimeyden olento. Darius taas on ihastuttavan ovela ja epäluuloinen poika! Luen kirjasarjan 11. & 12. Kirjaa englanniksi, kun ei niitä suomennettu ole vielä. Suosittelen nuorille lukijoille, ei ehkä niinkään aikuisten juttu, sillä päähenkilö alkaa n. 11-13 vuoden iästä kasvamaan.
tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Tässä kirjassa ei tapahtumia ollut liiemmälti, lähinnä vain keskityttiin syventämään lukijan tietoja eri henkilöistä. Tosin, ehkä se on ihan hyvä, että sarjassa on välillä ns. hengähdystaukoja. Kirjailija petraa koko ajan kirjoitustaitojaan, vaikka samankaltaista toistoa löytyykin kirjasta toiseen. Kirjaan tuli juuri sopivasti henkilöitä mukaan, eli heidän kanssaan ei mennyt sekaisin. Vähän ihmettelin henkilöiden nimiä, ovat jotenkin outoja, aivan kuin kirjailija olisi ... (lisää)
Millis avatar
Kirjoittanut
5.0
Hei tykkään hirveästi näistä "Darren kirjoista" (kutsun niitä tällä nimellä.) Olen lukenut muutkin suomennetut osat eli 1-6 ja toivon että 7,8,9,10,12,11 suomennettaisiin myös . olen kuullut huhuja eetä 7 suomennettaoisiin ja se ilmestyisi syksyllä. en oo varma. Oma lempihenkilöni on Crepsley se on vaa jotenkin kiehtovin ja lempi kirjani näistä on 3(mitä on tullut suomeksi siis) Kaikki kirat ovat hyviä jos ois laitettava järjestykseen niin ois : 3,2,1,6,4,5 Kiitos darrenille ja tammelle.
Paikalla 2 jäsentä ja 49 vierailijaa
karivaan, Truuners95
Uusin jäsen: Gil Merituuli
Jäseniä yhteensä: 9638