Datura - Leena Krohn7.54

Datura tai harha jonka jokainen näkee. Graafinen suunnittelu: Marjaana Virta. Sidottu, kansipaperi. Fantasia, rajatapaus.

Sisällys:

Ensimmäinen siemenkota

Harha jonka jokainen näkee, Hiljaisimmassakin hiljaisuudessa, Datura, Uusi anomalisti, Äänien herra, Voynichin kirja, Kivikuntaa, kasvikuntaa, eläinkuntaa?, Hiljainen asfaltti, Parapuoti, Luumuvanukkaan päivänä, Toinen samanniminen mies, Ilmasta, auringonvalosta, Kerettiläisiä, Vanha Usko, Oppitunti, Nicolan nuoruus.

Toinen siemenkota

Heilurimies ja ei-minä, Lätäkkö, Vierailu hiustaiteilijan luona, Don’t be cruel, Kasvot leipäjuustossa, Loogaroo, Klassinen, Väärässä jonossa, Kinky-ilta, Väärää rahaa, Sormi, Ikuisuuden liikkuva kuva, Kauas kiitävä vanha nainen, Hiiri, susi ja satakieli

Kolmas siemenkota

Madame Maya, Leivos, Äänien nielijä, Trepanoija, Kaksi kulkuetta, Toissyntyisiä, Kaupunginkanslian aave, Usko on sairas, Erään kasvin psykologiaa, Nainen joka oli neljä, Eriskummallinen kukkakauppa, Nopein tapa liikkua, Vierailu, »Niin kevein tiedoin, raskain erhetyksin», Sormi huulilla.

Todellisuus: harha jonka jokainen näkee. Hauras rakennelma, jonka voi romahduttaa kaksi huumaavan kasvin siementä…

Paranormaaleja ilmiöitä käsittelevän lehden toimitussihteeri kokeilee daturan siemeniä lääkkeeksi astmaansa, ja rohto tepsiikin. Sivuvaikutukset vain yllättävät.

Toimitussihteeri tapaa työssään erikoisia ihmisiä. Jotkut uskovat olevansa vampyyreja tai muuttuvansa toisinaan läpinäkyviksi, toiset harrastavat kallonporausta tai itsensä amputointia. Omalaatuisuudessaankin he ovat kuten me kaikki: etsivät merkkejä, hahmoja, kuvia, viestejä maailmankaikkeuden välinpitämättömyydestä.

Datura on vaarallinen rohto. Se rei'ittää todellisuuden ohuen kudoksen ja muuntaa käyttäjänsä aisteja, muistia ja maailmankuvaa.

Keskustelua: Leena Krohn :: viestejä 7 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: 2001
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, mainstream
Avainsanat: kotimainen
Käännetty englanniksi: Datura
Arvosanalla: 7.54/10
Arvosanoja: 24
Muokattu: huhtikuu 26, 2015

Kirja-arvioita

6/10 |
toukokuu 05, 2016
Datura on ensimmäinen teos, jonka Krohnilta olen lukenut. Teoksen nyrjähtänyt, vaihtoehtotieteisiin ja paranormaaleihin ilmiöihin pureutumisen kautta esitetty maailma oli varsin kiinnostava. Erityisen paljon pidin teoksessa sen hieman ...
7/10 |
maaliskuu 08, 2014
Sana-akrobaatti Leena Krohnin teoksissa on paljon samaa kuin Johanna Sinisalon tuotannossa. Datura ei tee tästä poikkeusta - todellisuus rakoilee välillä pahastikin. Krohn kirjoittaa lyhyitä, nopeasti ajassa ja paikassa liikkuvia lukuja, jotka ...
10/10 |
helmikuu 18, 2007
Tätä kirjaa on suositeltava kaikille anomalioihin vähänkin kallellaan oleville olennoille, sillä ainakin minulle "Datura" oli todella avartava lukukokoemus. Krohnin kirjat pakottavat liikkeelle hyvinkin omituisia ja abstrakteja ajatuksia ja nyt, ...