Oofirin kultaa
Keskiarvo 3.39
3.39 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Oofirin kultaa

Leena Krohn
Julkaistu: 1987 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, portti-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 8 kpl)

Päällyksen suunnittelu: Marjaana Virta. Sidottu, kansipaperi.

Portti-palkinto 1988 (suomalaiset sf- ja fantasiakirjat)

Leena Krohnin edellinen teos Tainaron (1985) sai ihastuneen vastaanoton. Se palkittiin Kiitos kirjasta -mitalilla ja oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Oofirin kultaa on fantasiaromaani, kaleidoskooppimainen kuvien jatkumo, joka heijastelee Kullanhuuhtojien elämää Tabernaakkelin talossa, Kultaisen ruo'on kaupungissa. Eri aikakaudet ja maailmankaudet kohtaavat siellä toisensa sekä arkisissa että myyttisissä ihmis- ja eläinhahmoissa: torsossa ja tuatarassa, Pyövelin puukuvissa, orpanassa tai Edomin tuonenkurjissa.

Pontanuksen, nykyajan alkemistin, unelma kertautuu toisten alkuasukkaiden uskossa omaan työhönsä ja parempaan elämään. Väriensä voiman – ehkä vain kuvitellun mutta sitä hehkuvamman – Tabernaakkelin maailma imee Kullanhuuhtojien unelmien ja pettymysten, avuttomuuden ja väistämättömän rappion varjoista.

(muokattu 28.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Minun rakastajani (Mustan tikarin veljeskunta, #8)Ikimetsien sydänmailla (Metsän kansa, #1)Tuhatkuolevan kirousVeden vallassa (Väkiveriset, #3)Puoliksi villi (Half Bad -trilogia, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
Rinja
Uusin jäsen: dobble
Jäseniä yhteensä: 8870