Rotat
Keskiarvo 2.94
2.94 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Rotat

James Herbert
Julkaistu: 1993 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Rats
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Jukka Heiskanen. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Kautta aikojen rotat ja ihmiset ovat olleet verivihollisia. Mutta nyt voimasuhteet ovat kääntymässä toisinpäin.

Ympäri Lontoota alkaa kuulua yhä vain hurjempia raportteja rottien hyökkäyksistä. Pummeja löydetään elävältä syötynä, työmatka maanalaisessa muuttuu painajaiseksi metrojunan jäädessä tunneliin sähkökatkoksen vuoksi, kokonainen koulu joutuu jyrsijöiden hyökkäyksen kohteeksi.

Johtajanaan valkoinen mutanttirotta uusi uljas rottarotu on julistanut sodan ihmiskuntaa vastaan. Aseina jyrsijöillä on terävät hampaat ja – vielä pahempaa – uusi ruton veroinen tauti. Yksikin puraisu, ja uhri kuolee vuorokauden sisällä.

Ensin Lontoo, sitten muu maailma?

Rotat on englantilaisen nykykauhun kärkinimen James Herbertin läpimurtoteos vuodelta 1974. FAN-sarjassa on aikaisemmin ilmestynyt Herbertin romaani Usva.

muokattu 13.04.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Walking Dead: Toinen kirja (The Walking Dead, #2)Koneen kummitus (Luurankopuro, #2)Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Ulkopuolinen

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
4.0
Lontoon itäisistä slummikortteleista nousee tavallista suurempien. älykkäämpien ja aggressiivisempien rottien populaatio, joka kehittää nopeasti himon ihmislihaa kohtaan; yksittäiset hyökkäykset vaihtuvat aina vain suurempiin ja suurempiin verilöylyihin niin hautausmailla kuin metrotunnelissakin, ja pian miljoonakaupungin asukkaat ovat helisemässä terävähampaisten jyrsijöiden kanssa, jotka kaiken lisäksi levittävät puremallaan tappavaa tautia. James Herbertin "Rotat" ... (lisää)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571