Eric (Kiekkomaailma, #9)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (172)
Kirjahyllytilastot

Eric

Terry Pratchett
Julkaistu: 2003 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Eric
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 108 kpl)

Nimiösivulla myös yliviivattuna: Faust. Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 2003. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2006. Nidottu.

Nuori Eric on Kiekkomaailman ainoa velhoihin erikoistunut hakkeri. Hän yrittää vippaskonstein saada hallintaansa maailman mahtavimpien loitsujen taitajan, jotta tämä täyttäisi hänen kolme toivomustaan: paitsi kuolematon, Eric haluaa olla universumin valtias ja kaikkein ihanimman naisen rakastama...

Mutta palvelualttiin velhon sijasta Eric saa riesakseen untelon Rincewindin ja tämän ynseän apurin – omilla pikku jaloillaan kipittävän Matkatavaran. Näiden kumppanusten kyydissä Eric unohtaa omat kesyt toivomuksensa, ja pian hänen hartain halunsa on, että sekä Rincewind ja Matkatavara katoaisivat ikiajoiksi.

muokattu 07.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Avain (Mahtavat 12, #3)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Hullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Muks! (Kiekkomaailma, #30)

Kirja-arvioita (2)

Platypus avatar
Kirjoittanut
3.0
Melko lyhyt ja pieni kirja, siltä tuntui kun luki pokkarina. Takakansitekstin olisin kirjoittanut eri tavalla, koska se vei taas vähän hakoteille. Siksi tuntuikin, että kirja loppui kummallisesti. Oli mukava lukea, vaikka en suuria naurukohtauksia saanutkaan. Ei niiden suuria tarvitse olla, kunhan hymyillä saa! Mukava kirja.
celeblith avatar
Kirjoittanut
1.5
Yritin monen vuoden jälkeen taas lukea kyseistä kirjasarjaa, valitsin kirjastosta tämän lyhyen. Aiemmin olen lukenut neljää sarjan kirjoista, joista yhden havaitsin olleen tämä, mutten ole koskaan lukenut loppuun yhtäkään. Tämänkin luin hieman väkisin ja parissa kohtaa hypellenkin :/ Ja en ihmettele yhtään miksi en aieminkaan ole kirjoihin tykästynyt, en vain pääse sisään tähän maailmaan ja henkilöitä en koe niin mielenkiintoisiksi että haluaisin välttämättä tietää mitä heille tapahtuu.
Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559