Kloonien hyökkäys - R. A. Salvatore6.52

Alkuteos ilmestynyt 2002. Perustuu George Lucasin aiheeseen ja George Lucasin ja Jonathan Halesin käsikirjoitukseen. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällyksen kuvitus: Steven D. Anderson. Sidottu.

Tasavallan taivaalle on piirtynyt synkkiä pilviä. Kymmenen vuotta aiemmin Tasavallan yhtenäisyyden pelastajaksi valittu kansleri Palpatine ei ole onnistunut tehtävässään. Senaatti on jakautunut keskenään kilpaileviin ryhmiin ja kaikkialla galaksissa leijuu sodan uhka.

Anakin Skywalker on varttunut kahdenkymmenen vuoden ikään, mutta urheista saavutuksista huolimatta kaikki eivät ole vakuuttuneita hänen sopivuudestaan jediksi. Jedimestari Obi-Wan Kenobi pitää häntä haasteellisena oppilaana ja jedineuvostolle hän on edelleen arvoitus.

Tärkeän äänestyksen edellä tehty senaattori Padmé Amidalan murhayritys saattaa levottoman Anakinin yhteen kauniin diplomaatin kanssa. Röyhkeä hyökkäys horjuttaa Tasavallan rauhaa entisestään ja kokeneet jedimestarit aistivat pimeän voimien vahvistuneen.

Padmén kohtaaminen kymmenen vuoden jälkeen nostattaa Anakinissa tunteiden kuohun. Heidän välilleen syntyy vahva side, joka uhkaa johdattaa Anakinin pois jedin vaativalta polulta. Samaan aikaan jedien tietämättä tuhannet soturit valmistautuvat taisteluun...

Star Wars Episodi II: Kloonien hyökkäys jatkaa aikamme suosituinta tähtisaagaa valosapelin voimalla. Kirja perustuu George Lucasin tarinaan ja Episodi II -elokuvan käsikirjoitukseen. Romaanin kirjoittanut R. A. Salvatore tunnetaan myös huippusuosituista fantasiasarjoistaan.

Keskustelua: R. A. Salvatore :: viestejä 23 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2002
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: elokuva, star wars
Alkuperäinen nimi: Attack of the Clones
Arvosanalla: 6.52/10
Arvosanoja: 44
Muokattu: tammikuu 08, 2015

Star Wars: Episodi 2 -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Star Wars

Kloonien hyökkäys6.52

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 06, 2017
Sisältää juonipaljastuksia