Kloonien hyökkäys
Keskiarvo 3.26
3.26 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Kloonien hyökkäys

R. A. Salvatore
Julkaistu: 2002 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Attack of the Clones
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: elokuva, star wars
Osallistu keskusteluun (viestejä 22 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2002. Perustuu George Lucasin aiheeseen ja George Lucasin ja Jonathan Halesin käsikirjoitukseen. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällyksen kuvitus: Steven D. Anderson. Sidottu.

Tasavallan taivaalle on piirtynyt synkkiä pilviä. Kymmenen vuotta aiemmin Tasavallan yhtenäisyyden pelastajaksi valittu kansleri Palpatine ei ole onnistunut tehtävässään. Senaatti on jakautunut keskenään kilpaileviin ryhmiin ja kaikkialla galaksissa leijuu sodan uhka.

Anakin Skywalker on varttunut kahdenkymmenen vuoden ikään, mutta urheista saavutuksista huolimatta kaikki eivät ole vakuuttuneita hänen sopivuudestaan jediksi. Jedimestari Obi-Wan Kenobi pitää häntä haasteellisena oppilaana ja jedineuvostolle hän on edelleen arvoitus.

Tärkeän äänestyksen edellä tehty senaattori Padmé Amidalan murhayritys saattaa levottoman Anakinin yhteen kauniin diplomaatin kanssa. Röyhkeä hyökkäys horjuttaa Tasavallan rauhaa entisestään ja kokeneet jedimestarit aistivat pimeän voimien vahvistuneen.

Padmén kohtaaminen kymmenen vuoden jälkeen nostattaa Anakinissa tunteiden kuohun. Heidän välilleen syntyy vahva side, joka uhkaa johdattaa Anakinin pois jedin vaativalta polulta. Samaan aikaan jedien tietämättä tuhannet soturit valmistautuvat taisteluun...

Star Wars Episodi II: Kloonien hyökkäys jatkaa aikamme suosituinta tähtisaagaa valosapelin voimalla. Kirja perustuu George Lucasin tarinaan ja Episodi II -elokuvan käsikirjoitukseen. Romaanin kirjoittanut R. A. Salvatore tunnetaan myös huippusuosituista fantasiasarjoistaan.

muokattu 08.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Star Wars: Galaktiset taistelutThe Last JediStar Wars: Tähtien sodan kuvitettu opasThe Force Awakens: Uskomattomat aluksetThe Force Awakens: Kuvasanakirja

Kirja-arvioita (1)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445