Maanpaossa (Musta haltia -trilogia, #2)
Keskiarvo 3.76
3.76 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (286)
Kirjahyllytilastot

Maanpaossa

R. A. Salvatore
Julkaistu: 1995 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Exile
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms
Osallistu keskusteluun (viestejä 22 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jeff Easley. 2. painos 2001. Nidottu.

Uumenenalan käytävät, joiden synkkiä vaaroja maanpinnan asukas osaisi tuskin kuvitella, haastavat jokaisen, joka niissä vaeltaa. Drizzt Do'Urden ja hänen maaginen kissansa Guenhwyvar kuuluvat noihin vainottuihin. Paettuaan kotimaastaan Drizztin on nyt vallattava itselleen uusi koti tuosta valottomasta labyrintista. Samaan aikaan hänen on varottava takaa-ajajia, sillä mustien haltioiden tapoihin ei kuulu antaa anteeksi.

(muokattu 08.09.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kharonin kynsi (Ikikesä, #3)Rautakääpiön kosto (Kumppanusten kirja, #3)Kumppanukset (Maailmanjako, #1)Viimeisellä kynnyksellä (Ikikesä, #4)Drizztin legenda -antologia: Kootut kertomukset

Kirja-arvioita (3)

Sparhawk avatar
Kirjoittanut ()
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Juha Rahkonen avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Maanpaossa ei ole mielestäni yhtä ehyt kokonaisuus kuin kotimaa. Alkupuoliskon tutustuminen Syvämaahisten kaupunkiin ja Drown uusi persoona "metsästäjä" ovat mielenkiintoisia juttuja, jotka syventävät Drizztin ajatusmaailman hahmottamista. Ehkä tämä oli liian monimutkainen ajatus. Puolivälin jälkeen kirja kuitenkin kokee mahalaskun, kun keskitytään pelkkään taistelemiseen, eikä niinkään muuhun. Onneksi lopussa silti kirja paranee kiitettävästi, joten arvosana ei tipu ... (lisää)
sansa avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Drizzt on nyt entistäkin tavoitellumpi drow, kun hän on päässyt pakenemaan Menzoberranzanista perheensä luota. Do'Urdenin huone tosin on hänen kintereillään, eikä vain perherakkauden takia, kuten jo 50-vuotiaaksi ehtinyt musta haltija hyvin tietää. Tämä sarjan toinen osa käsittelee persoonan kahtia-jakautumista monien henkilöhahmojen kautta. Salvatore päätyy toteamaan, että ulkoiset puitteet vaikuttavat ratkaisevasti persoonan kehittymiseen ja muuttumiseen. Kirjan ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 82 vierailijaa
Rattanakon Vichajan, Jouni, Suppis
Uusin jäsen: Rattanakon Vichajan
Jäseniä yhteensä: 9033