Päivän mittainen elämä

A. F. Th. van der Heijden
Julkaistu: 1990 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Het leven uit een dag
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Tiiti Fortelny. Päällys: Heikki Kalliomaa. Kuva: Lehtikuva Oy. Sidottu, kansipaperi.

Kiehtova tieteistarina ja vakava rakkausromaani yksissä kansissa. Kertomuksen sankari on nuorimies Benny Wult, jonka ihmisikä tiivistyy yhteen auringonnoususta auringonlaskuun. Yhdessä päivässä Benny oppii kaiken maailmassa, missä toistuvuus on helvetti.

Mutta rakkaudesta tulee Bennyn kompastuskivi. Rakastettunsa Ginin vuoksi hän on valmis uhrautumaan saadakseen nauttia toiston mahdollisuudesta vaikkapa helvetissä. Benny laatii rajun, rikollisen suunnitelman, ja saa Ginin mukaansa matkalle. Mutta heidän tuonpuoleisensa ei ole sama, he ovat ennalta-arvaamattoman kohtalon armoilla.

Maagisen kertomuksen taustalla heijastelee levottomuutta herättävä tulevaisuuden maailmanjärjestys ja van der Heijden on vahvan, lähes pelottavan tunnelman taitajana mestariluokkaa.

(muokattu 10.05.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sovinnontekijän kynsi (Uuden auringon kirja, #2)Evanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)SupernovaNaamiotPimeyden reunalla ja muita uusrahvaanomaisia kertomuksia
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Sanna Korhonen
Jäseniä yhteensä: 8867