Kristallisauva (Jäätuulen laakso -trilogia, #1)
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (252)
Kirjahyllytilastot

Kristallisauva

R. A. Salvatore
Julkaistu: 1997 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Crystal Shard
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms
Osallistu keskusteluun (viestejä 22 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Larry Elmore. 4. painos 2005. Nidottu.

Akar Kessel, heikkotahtoinen velhon oppipoika, käynnistää tapahtumasarjan, joka johtaa lumotun kristallisauvan löytämiseen. Se on vain liikkumaton kappale lasia... mutta voiko se silti tuottaa tuhon Kymmenelle Kaupungille?

Vai koituvatko barbaarit kaupunkien tuhoksi? Heidän raivokas hyökkäyksensä Kymmenen Kaupungin kyliin kääntyy heidän omaksi tappiokseen. Nuori barbaari Wulfgar, jätetään yksin kuolemaan, mutta kääpiö Bruenor pelastaa hänet sillä ehdolla, että hän palvelee tätä viisi vuotta... ja hyväksyy kääpiön ystäväkseen. Drizztin, mustan haltian, avustuksella Bruenor tekee Wulfgarista soturin, joka osaa käyttää paitsi miekkaa myös järkeään.

Mutta riittävätkö Wulfgarin kyvyt barbaariheimojen yhdistämiseen? Saavatko epätavallinen kääpiö ja maastaan karkoitettu haltia Kymmenen Kaupungin keskenään riitelevän väen käymään yhteisvoimin kristallisauvan mahtia vastaan?

"Salvatore yhdistää kerronnassaan taitavasti vakuuttavan yksityiskohtaisuuden nopeasykkeiseen jännitykseen ja... hän osaa rakentaa mielikuvitusta kiehtovia henkilöhahmoja." – DRAGON Magazine

muokattu 05.12.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vastustaja (Maailmanjako, #3)Ikikesä (Ikikesä, #2)Jumalsyntyinen (Maailmanjako, #2)Kharonin kynsi (Ikikesä, #3)Kuninkaan nousu (Kumppanusten kirja, #2)

Kirja-arvioita (4)

Lime99 avatar
Kirjoittanut
4.5
Nyt on kyllä Thialfilla erittäin huono maku! R. A. Salvatoren kirjottamia kirjoja parempia ei halposti mistään löydäkään!
Sparhawk avatar
Kirjoittanut
3.0
Kelpo jatkoa Musta Haltia sarjalle. Tämä ei ihan yllä sen tasolle. Ehkä yllätyksellisyys jäi vähän puuttumaan. Kelpo fantsu joka tapauksessa. Tälle kolme staraa kun edelliseen trilogiaan 4, 3.5, 3.5... Wulfgar ja Bruenor on isossa roolissa eikä pelkästään Drizzt ja ihan mielenkiinnolla jään odottamaan kaverusten vaellusta Jäätuuli #2:ssa...
Niksu avatar
Kirjoittanut
3.0
Kolme tähteä enempää en voisi kuvitellakaan antavani tämän kirjasarjan kirjoille, koska ne ovat niin suurelta osin lainattuja Tolkien kopioita. Jokin niissä kuitenkin herättää alkukantaista mielihyvää, kenties hauskat, sanavalmiit hahmot kuten Regis ja Bruenor. Tämä ensimmäinen kirja on myös huomattavasti parempi kuin jotkut seuraavista osista, sillä tässä päähenkilö Drizzt Do´Urden ei ole sellainen sietämätön moraalisaarnaaja-supermies, kuin myöhemmin. Näitä kirjoja voi lukea siis viihteeksi samalla tavalla kuin seiskalehteä.
Paikalla 48 vierailijaa
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857