Hopeavirrat (Jäätuulen laakso -trilogia, #2)
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (239)
Kirjahyllytilastot

Hopeavirrat

R. A. Salvatore
Julkaistu: 1997 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Streams of Silver
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms
Osallistu keskusteluun (viestejä 22 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Petri Neuvonen. Kannen kuva: Clyde Caldwell. 4. painos 2008. Nidottu.

”Vielä sinun silmäsi loistavat, kun näet miten hopea virtaa puroina Mithrilsaleissa!”

Kääpiö Bruenor, barbaari Wulfgar, Regis puolituinen ja musta haltia Drizzt saavat taistella hirviöitä ja taikuutta vastaan matkallaan Mithrilsaleihin, Bruenorin ja hänen esi-isiensä ikivanhaan kotiin.

Ennakkoluulojen ja asenteiden masentama Drizzt miettii palaisiko siihen valottomaan maanalaiseen kaupunkiin ja pahuuden syövyttämään elämään, jonka hän jo kerran hylkäsi. Wulfgar alkaa päästä irti inhostaan taikuutta kohtaan. Regis saa peräänsä salamurhaajan, joka yrittää surmata kumppanukset mustien velhojen avustuksella. Bruenorin unelmien toteutuminen ja hänen ystäviensä henki riippuu urhean nuoren naisen neuvokkuudesta.

"Salvatore käyttää hyväkseen genren parhaita perinteitä ja yltää saavutuksiin, jotka saattavat hyvin muodostua traditioksi sen tuleville kirjoittajasukupolville." – DRAGON Magazine

muokattu 24.08.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ikikesä (Ikikesä, #2)Viimeisellä kynnyksellä (Ikikesä, #4)Drizztin legenda -antologia: Kootut kertomuksetKuninkaan nousu (Kumppanusten kirja, #2)Kääpiöiden koti (Ikikesä, #1)

Kirja-arvioita (1)

Sparhawk avatar
Kirjoittanut
3.0

Tuttua ja turvallista Salvatorea, ei niin yllätyksellinen mutta ei  vielä floppaakaan pahasti. Viihdyin kyllä tämän parissa vaikka tämä trilogia ei ylläkään ensimmäisen tasolle. Kannattaa kuitenkin jatkaa Drizztn tarinoiden lukemista ainakin tähän asti ja kun on tämän lukenut niin palkko lukea päätösosakin joka on tämän kolmikon paras. kolme/viisi staraa.

Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
Skie
Uusin jäsen: Jyri Kyrönlahti
Jäseniä yhteensä: 9667