Lumon päivät, sodan yöt (Abarat, #2)
Keskiarvo 4.17
4.17 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (87)
Kirjahyllytilastot

Lumon päivät, sodan yöt

Clive Barker
Julkaistu: syyskuu 14, 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Abarat: Days of Magic, Nights of War
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Ilkka Äärelä. Kuvitus: Clive Barker. Graafinen suunnittelu: Alicia Mikles. Sidottu, kansipaperi.

Locus-palkintoehdokas 2005, British Fantasy -palkintoehdokas 2005.

Komean Abarat-saagan ensimmäinen osa esitteli Abaratin saariston, sen uskomattomat asujat sekä Candy Quackenbushin. Nuori sankaritar jatkaa nyt seikkailujaan gesrotta Malingon kanssa. Keskiyön Herra Kristoffer Kalma haluaa saada Candyn käsiinsä hinnalla millä hyvänsä. Mutta miksi? Mitä Kalma voisi haluta tavallisesta Minnesotan tytöstä? Ja miksi Abaratin maailma on alkanut tuntua Candysta omituisen tutulta? Miksi hän osaa käyttää taikavoimia, joita ei edes muista opetelleensa?

Kalma lähettää Candyn perään Ristirastikkaan, Otto Houlihanin. Candy ja Malingo saavat paeta henkensä edestä, mutta näkevät matkallaan myös uusia ihmeellisiä olentoja – sekä tietysti vanhoja tuttuja. Candyn kumppanien on taisteltava aikaa vastaan pelastaessaan Candya Kalman ikeestä, ja Candyn on selvitettävä menneisyytensä salaisuus ennen kuin Yön ja Päivän voimat kohtaavat ja Kaikennielevä Keskiyö lankeaa saaren ylle. Sota on alkamassa. Ja Candylla on edessään suuria valintoja, joista riippuu koko hänen tulevaisuutensa...

Clive Barker on kirjoittanut yhteensä kaksikymmentä kirjaa lapsille ja aikuisille. Hänen fantasia- ja kauhuromaaninsa ovat olleet suuria maailmanmenestyksiä. Clive Barker on myös kuvataiteilija, elokuvaohjaaja ja -tuottaja.

Abarat-kirjoja kirjoittaessaan Barker on samalla kuuden vuoden ajan kuvittanut niiden tarinoita maalauksin. Noista kuvista yli sata on mukana tässä kirjassa.

muokattu 13.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulitähden tehtävä (Soturikissat-erikoisseikkailut, #1)Unohdettu soturi (Soturikissat: Tähtien enne, #5)Stravaganza: Laivojen kaupunki (Stravaganza, #5)Reckless: Kiveen kadonnut (Reckless, #1)13 kirousta (Keijutrilogia, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 56 vierailijaa
LordStenhammar, Jussi
Uusin jäsen: jenni
Jäseniä yhteensä: 9747