Artemis Fowl: Salaiset kansiot

@ Eoin Colfer
Artemis Fowl: Salaiset kansiot - Eoin Colfer 5.82   209

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu.

ERITTÄIN SALAINEN

Artemis Fowlin salaiset muistiinpanot on löydetty Fowl Manorin kassakaapista. Arkaluontoinen aineisto sisältää merkintöjä aina Artemiksen ja keijujen ensikohtaamisesta saakka.

Varoitus: luetaan omalla vastuulla…

Kaksi legendaarista tarinaa: HALTiJa ja Seitsemäs kääpiö

Paljastavat syvähaastattelut: Artemis • Holly • Foaly • Mulch • itse Eoin Colfer!

Salaista tietoa keijuista: Mukana maahiskielen aakkoset

Keijubongarin opas: Tunnista menninkäiset, tontut, peikot ja hiidet

Foalyn upeimmat keksinnöt: Älä rakenna näitä kotona!Keskustelu: Eoin Colfer (11 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu marraskuu 3, 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Artemis Fowl Files
Tietoja muokattu tammikuu 18, 2023

Artemis Fowl

Sarja sisältää 8 pääteosta ja yhteensä teoksia 9 kpl.

Alasarja Artemis Fowl - Sarjakuva
Alasarja Fowlin kaksoset

Artemis Fowl (Artemis Fowl #1) 7.96   523
Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl #2) 7.54   409
Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi (Artemis Fowl #3) 7.80   393
Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl #4) 7.46   370
Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl #5) 8.02   324
Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl #6) 7.80   243
Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl #7) 7.50   175
Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl #8) 8.02   121
Artemis Fowl: Salaiset kansiot 5.82   209

Kirja-arviot & arvosanat

w-a-r-i
Arvosanat 83
Kirja-arviot 83
Viestit 47
marraskuu 28, 2012
8 / 10

Kirjan novellit olivat hauskaa luettavaa, perus Colferia. Muut läpiselattavaa matskua, mutta ihan jees. Syvähaastattelut ei nyt olleet mitenkään erityisen tarpeellisia, mutta saahan niistä pientä lisää syvyyttä kyseiseen maailmaan. Keijubongarin opas -__-' Nojoo :) Ihan kiva lisä sarjaan, ehkä vähän vielä nuoremmille kuin itse romaanien ikähaarukka.

Serafia
Arvosanat 146
Kirja-arviot 18
Viestit 0
heinäkuu 10, 2012
4 / 10

Luin ne kaksi ensimmäistä tarinaa; Missä Hollysta tuli HALin ensimmäinen naiskomisario ja miten Mulch ja Artemis tapasivat toisensa ensimmäisen kerran. Noista tarinoista pidin kovasti. Mutta entäs sitten muu kirjan sisältö? En pitänyt, selasin kirjan läpi, eikä muu siinä sitten ollutkaan kiinnostavaa. Ihan kuin pikkulapselle tehty kirja, kuten Beldaran rivien välistä mainitsikin.

Beldaran
Arvosanat 62
Kirja-arviot 5
Viestit 0
huhtikuu 17, 2008
4 / 10

Ihmettelin kovasti tämän kirjan tarkoitusta. Tarinat olivat kyllä hyviä., mutta haastattelut, testi ja tehtävät olivat mielestäni aika typeriä. Ne tuntuivat jollain tapaa kamalan lapsellisilta. Ja keijubongarin opas! Äly hoi! Piirrokset keksinnöistävielä menettelivät, koska ne antoivat kivasti lisätietoa keijujen maailmasta. Mutta olen sitä mieltä, että tämä kirja oli turha lisä hyvälle sarjalle.

Xariel
Arvosanat 611
Kirja-arviot 34
Viestit 187
heinäkuu 1, 2007
8 / 10

Minä taas pidin tästä kirjasta. Nuo kaksi tarinaa ovat mukavaa luettavaa. Haltija kertoo siitä, miten Hollysta tuli ensimmäinen naispuolinen komisario, ja samalla se on tarina siitä, miten hän voitti julius Rootin. Lisäksi se valottaa mukavasti Tiedustelujaoksen toimintaa ja sen menneisyyttä. Huumoriakin oli mahdutettu mukaan. Ehdottomasti tämän kirjan parhaimmistoa. Seitsemäs kääpiö on taas kertomus Artemiksesta, Mulchista ja eräästä jalokivestä, joka on tietyn värinen, ja sillä värillä on tietty merkitys. Ei niin hyvä tarina kuin Haltija, mutta ovela ja hauska kumminkin. PAljastavat syvähaastattelut eivät ole kovinkaan mielenkiintoisia, muutamaa vastausta lukuunottamatta. Ja nekin yleensä aukeavat kokonaan vain henkilöitä tunteville. Maahiskielen aakkoset on metka juttu, niiden avulla voi purkaa hauskoja viestejä varsinaisten kirjojen alareunoista. ;) ikuisuuskoodissakin on oma salakielensä, mutta sekin aukeaa päättelemällä, ja huomaamalla, että sama omistuskirjoitus on kirjoitettu kahdella eri tavalla. Ne viestit ovat muuten hauskoja. Tunnista menninkäiset, keijut ja hiidet voisi olla hyödyllinen, jos noita mainittuja olentoja edes näkisi jossain. Mutta muuten se on ihan mukava perustieto-opas Colferin kirjojen lajeihin. Ja Foaly upeimmat keksinnöt ovat täyttä sivuntäytettä, mutta eipä tarvitse enää kuvitella päässä, miltä ne näyttävät. Hyvä opas Artemis Fowleista kiinnostuneille.

Jackalbury
Arvosanat 845
Kirja-arviot 179
Viestit 0
maaliskuu 8, 2007
2 / 10

Rahastuskirja, se on minun mielipiteeni tästä pikku opuksesta. Ainoa mikä kirjassa on kiinnostavaa ja kannattaa lukea ovat nuo kaksi novellia ja syvähaastattelut. Myös Foalyn keksintönurkka oli hauska mutta muuten kirja on kasa kirjailijan muistiinpanoja ja muistaa minusta David Eddingsin Rivan aikakirjoja. Turha ostos kun tämän voi lukea kirjastostakin. Suosittelen Artemis Fowl-sarjan lukeneille, antaa nippelitietoa sarjasta ja muutaman hauskan novellin henkilöhahmoista. Arvosana. 5-.

Gwer
Arvosanat 156
Kirja-arviot 8
Viestit 0
maaliskuu 5, 2007
6 / 10

Tämä pikku opus on vähän nopeasti kyhätyn oloinen. No, sellaiseksi se on varmaan tarkoitettu, pieneksi täytteeksi paksumpien kirjojen väliin. Ne jotka haluavat täydentää ja saada kaiken irti Artemis Fowl kirjoista ehkä kannattaa lukea tämä. Mikään pakko se ei ole, koska mitään mullistavaa uutta tietoa ei tästä "vihkosesta" löydy. Vähän epäilyttävästi rahastukselta haiskahtaa..

Rasmus Roimela
Rasmus Roimela
Arvosanat 24
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 14, 2018
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Rohjake
Rohjake
Arvosanat 155
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 30, 2018
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle
Laomedeia
Laomedeia
Arvosanat 336
Kirja-arviot 0
Viestit 0
toukokuu 10, 2018
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
princessa
princessa
Arvosanat 146
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 11, 2016
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle