Puolituisen kivi (Jäätuulen laakso -trilogia, #3)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (227)
Kirjahyllytilastot

Puolituisen kivi

R. A. Salvatore
Julkaistu: 1998 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Halfling's Gem
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms
Osallistu keskusteluun (viestejä 22 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jeff Easley. 3. painos 1999. Nidottu.

Salamurhaaja Artemis Entreri raahaa sieppaamansa Regis puolituisen etelään Calimportista ja luovuttaa hänet kostonhimoiselle Pasha Pookille. Jos Pook pystyy taivuttamaan maagisen pantterin, Guenhwyvarin tahtoonsa, odottaa Regisiä todellinen kissa ja hiiri -leikki... ja varma kuolema.

Drizzt Do'Urden kätkee kasvonsa lumotun naamion taa ja kiiruhtaa barbaari Wulfgarin kanssa näppäräsormisen ystävänsä avuksi. Juuri kun Entrerin ansa laukeaa, saavat he yllättävän liittolaisen. Mutta selviääkö Regis hengissä?

Jäätuulen laakson kumppanukset taistelevat pahamaineisen Miekkarannikon merirosvoja vastaan, uhmaavat Calimshanin autiomaita ja taistelevat toisten maailmojen hirmuja vastaan pelastaakseen ystävänsä... ja itsensä.

Puolituisen kivi on R. A. Salvatoren kiehtova päätösosa Jäätuulen laakso -trilogiaan. Se perustuu FORGOTTEN REALMS -fantasiamaailmaan.

muokattu 24.08.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuninkaan nousu (Kumppanusten kirja, #2)Metsästäjän yö (Kumppanusten kirja, #1)Ikikesä (Ikikesä, #2)Aavekuningas (Murroskaudet, #3)Viimeisellä kynnyksellä (Ikikesä, #4)

Kirja-arvioita (2)

Murtunut Varjo avatar
Kirjoittanut
5.0

Minunkin mielestäni Puolituisen kivi on ehdottomasti paras Jäätuulen laaksosta. Todella hauska ja vauhdikas. Erityisesti tässä teoksessa on paljon kekseliäitä sutkautuksia ja tilanteenasetteluja, joista nautin. Pienenä miinuksena Drizztin drow-taustan jatkuva selittäminen. Kun on kyseessä trilogian VIIMEINEN osa ja Drizztin legendan 6. kirja, on mielestäni turhauttavaa lukea jatkuvasti yksityiskohtaista selitystä Drizztin silmien herkkyyttä auringonvalolle jne. Tämä on ollut Salvatoren ongelma jo aiemmissakin kirjoissa.

Sparhawk avatar
Kirjoittanut
3.5

Ehdottomasti Jäätuulen laakson paras osa. Salamurhaaja käy välillä raivostuttavankin nokkelaksi ja takaa-ajo Regiksen pelastamikseksi on viihdyttävä. Ainakin minut tempasi mukaan ja piti otteesaan. Tästä trilogiasta ensimmäinen osa toimii itsenäisenäkin kirjana kun taas 2&3 on selkeää jatkumoa toisilleen ja kuluu lukea järjestyksessä mutta ei välttämättä kaipaa ykköstä alle. Muille 3/5 tässä sarjassa mutta päätösosalle 3,5/5.

Paikalla 44 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Autio
Jäseniä yhteensä: 9551