Puolituisen kivi (Jäätuulen laakso -trilogia #3) - R. A. Salvatore7.20

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jeff Easley. 3. painos 1999. Nidottu.

Salamurhaaja Artemis Entreri raahaa sieppaamansa Regis puolituisen etelään Calimportista ja luovuttaa hänet kostonhimoiselle Pasha Pookille. Jos Pook pystyy taivuttamaan maagisen pantterin, Guenhwyvarin tahtoonsa, odottaa Regisiä todellinen kissa ja hiiri -leikki... ja varma kuolema.

Drizzt Do'Urden kätkee kasvonsa lumotun naamion taa ja kiiruhtaa barbaari Wulfgarin kanssa näppäräsormisen ystävänsä avuksi. Juuri kun Entrerin ansa laukeaa, saavat he yllättävän liittolaisen. Mutta selviääkö Regis hengissä?

Jäätuulen laakson kumppanukset taistelevat pahamaineisen Miekkarannikon merirosvoja vastaan, uhmaavat Calimshanin autiomaita ja taistelevat toisten maailmojen hirmuja vastaan pelastaakseen ystävänsä... ja itsensä.

Puolituisen kivi on R. A. Salvatoren kiehtova päätösosa Jäätuulen laakso -trilogiaan. Se perustuu FORGOTTEN REALMS -fantasiamaailmaan.

Keskustelua: R. A. Salvatore :: viestejä 23 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)


Julkaistu: 1998
Kustantaja: Jalava
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms
Alkuperäinen nimi: The Halfling's Gem
Arvosanalla: 7.20/10
Arvosanoja: 230
Muokattu: elokuu 24, 2018

Jäätuulen laakso -trilogia -kirjasarja

Salvatoren ensimmäinen Drizztin seikkailuista kertova sarja.

Kuuluu yläsarjaan Forgotten Realms

Kristallisauva7.18
Hopeavirrat (Jäätuulen laakso -trilogia #2)7.16
Puolituisen kivi (Jäätuulen laakso -trilogia #3)7.20

Kirja-arvioita

10/10 |
heinäkuu 13, 2016
Minunkin mielestäni Puolituisen kivi on ehdottomasti paras Jäätuulen laaksosta. Todella hauska ja vauhdikas. Erityisesti tässä teoksessa on paljon kekseliäitä sutkautuksia ja tilanteenasetteluja, joista nautin. Pienenä miinuksena Drizztin ...
7/10 |
marraskuu 29, 2015
Ehdottomasti Jäätuulen laakson paras osa. Salamurhaaja käy välillä raivostuttavankin nokkelaksi ja takaa-ajo Regiksen pelastamikseksi on viihdyttävä. Ainakin minut tempasi mukaan ja piti otteesaan. Tästä trilogiasta ensimmäinen osa toimii ...