Merlin-salaliitto
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (120)
Kirjahyllytilastot

Merlin-salaliitto

Diana Wynne Jones
Julkaistu: lokakuu 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Merlin Conspiracy
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Sidottu.

Roddy Hyde elää Onnellisten saarilla, joiden maagisesta hyvinvoinnista vastaa ylin velho, Merlin. Hovivelhojen tyttärenä Roddy on hyvin perillä hovin seremonioista ja saarten taikuudesta.

Nick Malloryn elämä taas on tavallista oman maailmamme asukkaan arkea, kunnes hän yhtäkkiä huomaa uneksimansa fantasiamaailman muuttuneen todeksi.

Kun Roddyn maailmassa vanha Merlin vaihtuu uuteen, mikään ole enää oikein kohdallaan. Juonittelua? Roddy päättää ottaa siitä selvän. Avukseen hän saa Nickin.

Huikeita seikkailuja seurataan vuorotellen kummankin näkökulmasta. Pystyvätkö nuoret paljastamaan Merlin-salaliiton, ennen kuin on liian myöhäistä?

Diana Wynne Jones on palkittu brittiläinen fantasiakirjailija, jonka teoksissa on aina myös verratonta huumoria. Hän on kirjoittanut yli 40 kirjaa. Suomeksi niistä ovat viimeksi ilmestyneet Derkinhovin Musta ruhtinas (WSOY 2001) ja Aarnikotkan vuosi (WSOY 2002).

muokattu 30.08.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gregor ja Alismaan vitsaus (Alismaan tarinat, #3)Jaettu metsä (Soturikissat: Klaanien synty, #5)Salatut saaretKohtalot (Viillot, #2)Zarazethin avaimet

Kirja-arvioita (6)

Sini avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan päähenkilöt ovat Arianrhod eli Roddy ja Nichothodes eli Nick. Roddy asuu Onnellisten saarilla, Nick omaa maailmaamme muistuttavassa todellisuudessa. Roddy ja hänen ystävänsä Grundo ovat ainoat todistajat tilanteessa, jossa salaliittolaiset suunnittelevat Onnelan tuhoamista - vaikka heille se on vain vallan halua. Valtakunnan aikuiset velhot on joko huumattu tai he ovat suunnitelmassa mukana, joten nuorten sankareidemme harteille jää heidän maailmansa pelastaminen. Nick ... (lisää)
Platypus avatar
Kirjoittanut
3.0
Pakko myöntää, että ensimmäisenä tahdon mainita kirjan kannen. Se on kaunis. Vaikka se onkin ehkä joidenkin mielestä liikaa, minut se houkutteli lukemaan kirjan. Vuosia sitten en ottanut tätä lainaan, koska pelkäsin sen piilottelevan jotain vähemmän hienoa. Olin nyt tietysti ottanut selvää kirjasta. Tämänkaltaista kirjaa en ollut ennen lukenut. Se, että kirjassa on kaksi kertojaa eli kaksi näkökulmaa, oli jotain uutta minulle. Positiivinen yllätys. Kun kertoja vaihtuu, ... (lisää)
Dark Clark avatar
Kirjoittanut
4.0
Merlin-salaliitto on aika leppoisaa, humoristista fantasiaa, jossa ei äkillisiltä juonenkäänteiltä selvitä ja jossa henkilöt ja miljöö loistavat omaperäisyydellään. Muutoin kirja juonineen ja yleisilmeineen saisi sen tavanomaiset kolme tähteä, mutta muutamasta pikantista yksityiskohdasta - mm. Lontoo ja Salisbury ihmisasuissa, rinnakkaistodellisuuksilla leikittely, nostavat sitä silmissäni neljään tähteen. Yksi kirjan pääteemoista on se, kuinka pienet asiat saavat aikaan ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.0
Valitsin kirjan kannen perusteella. Alku oli mielestäni aika pitkäveteinen. Loppua kohden kirja kyllä muuttui paremmaksi ja jopa koukuttavaksi.
Yö (Eit) avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan ulkonäöstä haluaisin sanoa sen verran, että mielestäni takakannen alkukirjainten eri fontit tekevät siitä hieman suttuisen näköisen (vaikka sitten kuvastavatkin Nickin ja Roddyn lukujen ensimmäistä kirjainta ja yhditävät sillä tapaa sisällön ja kannen). Muuten kirjan kannet ovat oikein kutsuvan näköiset. Kirjassa oli joissain kohdin melko yllättäviäkin juonenkäänteitä. Jotkut kohdat tuntuvat kuitenkin (ainakin omasta mielestäni) hieman vaikeaselkoisilta ja ... (lisää)
EndlessMoment avatar
Kirjoittanut
4.0
Kuten monet ovat jo maininneetkin, oli kansi minusta erittäin kaunis ja houkuttteli lukemaan :) Ja nyt itse kirja. Kirja oli monipuolinen ja koukuttavasti kirjoitettu, itse pidin eniten juuri noista kahdesta päähenkilöstä. Mielestäni lopun tapahtumat etenivät jopa liian vauhdikkaasti, koska itse juoni ei ainakaan minulle täysin auennut (tai sitten vika on lukijassa;) ) Tämä kirja ansaitsisi jatko-osan, jossa henkilöt olisivat jo tuttuja toisilleen!
Paikalla 4 jäsentä ja 49 vierailijaa
Anna Alaviuhkola, Salka, LordStenhammar, haplotus
Uusin jäsen: Anna Alaviuhkola
Jäseniä yhteensä: 9390