Yönsiiven velhot (Korppikartanon salat #1) - Geoffrey Huntington 8.02   165

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällys: Mika Tuominen. Päällyksen kuva: Viktor Koen. Sidottu.

Devon Marchin huoneessa on vaatekomero, jonka pimeydestä tuijottavat vihreät silmät. Hänen isänsä kutsuu komeroa hornankoloksi: sieltä luikertelee nimittäin demoneita, aikeenaan kiskoa Devon helvetin syvyyksiin.

Devon on erilainen nuori. Tahtoessaan hän saa esineet siirtymään tai käyttöönsä väkevän voiman. Tähän asti Devonin on isän avulla onnistunut torjua demonien hyökkäykset, mutta kun isä kuolee 14-vuotias Devon saa uuden kodin Korppikartanosta, suuresta talosta jolla on kummituslinnan maine.

Uuden perheen myötä Devonille selviää, että hän kuuluu Yönsiiven velhojen ikivanhaan veljeskuntaan, eivätkä demonit ole suinkaan jättäneet häntä rauhaan. Korppikartanossa hän saa vastustajakseen myös oudon kahdeksanvuotiaan pojan, oikean pikku paholaisen – ikään kuin pahat henget eivät jo muutenkin puuskuttaisi niskaan… Onneksi Devon saa myös liittolaisen, Cecily Crandallin, jota häntäkin painaa salaisuuksien taakka.

Yhdessä he ryhtyvät selvittämään Korppikartanon saloja. Mielipuoli, Yönsiipi-luopio, on kuitenkin herännyt.

Yönsiiven velhot avaa uuden fantasiasarjan, rikkaan ja seikkaperäisen maailman jossa jokainen käänne on arvaamaton ja jännityksen ote tiukka kuin demonin koura kurkun ympärillä.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 2003 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Sorcerers of the Nightwing
Tietoja muokattu maaliskuu 10, 2016

Korppikartanon salat

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Trilogian päätösosaa Blood Moon ei suomennettu.

Yönsiiven velhot (Korppikartanon salat #1) 8.02   165
Demoninoita (Korppikartanon salat #2) 7.48   144

Kirja-arviot & arvosanat

Rauros
Arvosanat 177
Kirja-arviot 111
Viestit 15
maaliskuu 21, 2014
10 / 10

Heti kun aloin lukeen kirjaa se tempautti minut mukaansa ja jännitystä riitti loppuun saakka! Suosittelen :D!

Pugitshu
Arvosanat 44
Kirja-arviot 4
Viestit 5
syyskuu 1, 2011
10 / 10

Kirja tempaisi mukaansa heti ja piti mielenkiinnon yllä ihan loppuun asti. Jäin janoamaan heti kirjasarjan seuraavaa osaa ja täytyy heti lukea kaikki ja selvittää mitä salaisuuksia vielä paljastuu. Korppikartanon tapahtumat pitivät jännityksessä ja kirjailija kuvaili hyytävästi demonien kanssa käydyt kohtaamiset. Kirjan kuvat myös toivat uutta näkökulmaa kirjan sisältöön ja olivat positiivinen yllätys sivua kääntäessä. Jokainen kirjan henkilö tuo omalta osaltaan jännitystä ja salaperäisyyttä kirjan tapahtumiin. Tästä kirjasta saisi mielestäni loistavan tv-sarjan.

Pennywere
Arvosanat 188
Kirja-arviot 43
Viestit 0
kesäkuu 26, 2010
8 / 10

Yönsiiven velhot oli pirullisen ovela, jännittävä ja salaperäinen alusta loppuun saakka. Jos jokin raivostuttaa niin se, ettei salaisuudet paljastu kirjan loppuun mennessä, mutta toisaalta se herättää kiinnostusta jatko-osia kohtaan. Henkilöhahmoja löytyi laidasta laitaan, mielenkiintoisimpina vaarallisen ailahtelevainen Alexander ja hyvispahis Rolfe. Pahiksena tietysti ylimahtava julmetus, jolta kuitenkin osittain vahingossa livahdettiin karkuun. Pisteet kuitenkin kirjailijalle, joka osasi sulauttaa sopivankokoiseen pakettiin tarpeeksi nuorekasta kauhua, huumoria, hieman romantiikkaa ja runsaasti jännitystä ja juonenkäänteitä.

Namine
Arvosanat 285
Kirja-arviot 15
Viestit 0
joulukuu 23, 2008
10 / 10

Yösiiven velhot on loistava opus, jonka kauhunsekainen tunnelma pakottaa lukemaan kirjan keskittyneesti loppuun saakka. Kliseitä ei pahemmin ole ja modernina fantasiana Yönsiiven velhot omaa myös kauhukirjallisuuden piirteitä. Hahmot ovat hyvin kuvailtuja ja miljöön voi nähdä mielessään. Kirjan luettuaan jää odottamaan seuraavia osia innolla. Arvosana: 10

tintti89
Arvosanat 119
Kirja-arviot 119
Viestit 0
elokuu 7, 2007
10 / 10

Tähän kirjaan jää koukkuun. Juoni pysyy hyvänä ja ennalta-arvaamattomana läpi koko kirjan. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, vaikka ovatkin välillä vähän kliseisiä: nuori poika suurine voimineen haastaa aikuisen velhon. Kirjaan on selkeästi nähty vaivaa ja vaiva on kannattanut. Yönsiiven velhot on loistava kirja!

vicke
Arvosanat 17
Kirja-arviot 13
Viestit 0
toukokuu 2, 2007
8 / 10

Aluksi kirja ei sen kummemin säväyttänyt kansikuvan perusteella. Päätin sitten lopulta lukea kirjan ja jäin heti, kahden ensimmisen kirjan luvun jälkeen koukkuun. Miinusta ei löytynyt, lenti heti suosikkien joukkoon. Juoni, hahmot ja kaikken kaikkiaan monipuolinen pakkaus.

Jackalbury
Arvosanat 845
Kirja-arviot 179
Viestit 0
maaliskuu 6, 2007
6 / 10

Yönsiiven velhot poikkeaa hyödykseen muusta fantasiasta siten, että sen tarinaa sävyttävät lähes kauhukirjamaiset tunteet ja piirteet. Tarina kuljettaa mukanaan eikä siihen kyllästynyt kertaakaan. Minua hieman ärsytti perinteinen "huimat-yliluonnolliset-voimat-omaava-nuori-sankari"-asetelma josta minulle tuli hieman mieleen USA:n supersankari kulttuuri. Mielipuolen hahmo oli todella kiinnostava ja monipuolinen. Kirja on hyvä ja omaperäinen, mutta silti minusta ei mikään hieno tai mestarillinen. Suosittelen kirjaa kaikille omaperäistä fantasiaa etsiville. Arvosana: 7.

Xariel
Arvosanat 611
Kirja-arviot 34
Viestit 187
helmikuu 27, 2007
10 / 10

Yönsiiven velhot koukuttaa lukijansa pahimmanlaisesti ensimmäisiltä sivuilta lähtien. Juoni on pehmeän tummasävyinen, jännittävä ja arvoituksellinen. Kirjoitus on sujuvaa ja selvää, ja juoni monimutkainen ja arvoituksia täynnä. Päähenkilönä on (kliseisesti) nuori poika, tarinan sankari, joka vasta opettelee tuntemaan menneisyyttään ja voimiaan. Mutta siihen ne kliseet sitten loppuvatkin. Tämä kirja on omaperäisellä juonella ja loistavalla miljööllä varustettu paketti hyytävän jännittävää (kauhu)fantasiaa. Yksinkertaisesti loistava teos.

sansa
sansa
Arvosanat 113
Kirja-arviot 0
Viestit 4
marraskuu 28, 2023
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
mörrimöykky
mörrimöykky
Arvosanat 257
Kirja-arviot 12
Viestit 3
maaliskuu 27, 2021
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle