Meripihkaa ja tuhkaa (Dragonlance: Pimeyden oppilas, #1)
Keskiarvo 3.44
3.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (108)
Kirjahyllytilastot

Meripihkaa ja tuhkaa

Margaret Weis
Julkaistu: marraskuu 2004 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Amber and Ashes
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dragonlance, dungeons & dragons

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Mika Renvall. Kansi: Matt Stawicki. Kannessa sarjan nimi virheellisesti: Musta oppilas. Sidottu.

Seistessään Mustan kuningattaren haudalla Mina uskoo, että hänen elämänsä on lopussa. Usko vahvistuu yhä kun Chemosh, Kuoleman jumala tulee hänen luokseen. Chemosh ei halua Minan kuolemaa vaan hän haluaa Minan uskon.

Mina ryhtyy heti Chemoshin uskolliseksi palvelijaksi. Kuoleman jumala haluaa lisää valtaa muiden jumalien kustannuksella. Mina alkaa kerätä lisää kannattajia Chemoshille, nuoria ja voimakkaita.

Majeren munkin veli joutuu Minan viettelyn uhriksi ja hänestä tulee yksi Chemoshin vampyyripalvojista. Munkki hylkää uskonsa ja ryhtyy Meren jumalattaren, Zeboimin apuriksi paljastaakseen veljensä rikokset. Zeboimilla on omat syynsä estää Chemoshin aikeet. Munkki lähtee yrittämään Minan ja hänen oppilaidensa pysäyttämistä seuranaan kentti, joka osaa puhua kuolleiden kanssa.

Juuri kun kaikki on loksahtamassa paikoilleen Chemosh huomaa, että mahdoton on tapahtunut; hän on rakastunut kuolevaiseen, Minaan.

muokattu 08.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veren vuorovedet (Dragonlance: Minotaurisodat, #2)Syyshämärän lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #1)Soturiveljet (Dragonlance: Raistlinin kronikat, #2)Mustan kuningattaren lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat, #2)Veren valtakunta (Dragonlance: Minotaurisodat, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Saxifraga
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449